Babalar Günü ne zaman? 2019 Babalar Günü'ne kaç gün kaldı?

Babalar Günü, dünyanın birçok ülkesinde kutlanan ve babaların önemini bir kez daha hatırlamak amacıyla kutlanan özel bir gündür. Peki 2019 yılında Babalar Günü ne zaman kutlanacak? Babalar Günü hangi güne denk gekiyor? Babalar Günü'ne kaç gün kaldı? Babalar Günü önemi nedir? İşte Babalar Günü tarihçesi...

Giriş Tarihi 23 Mayıs 2019, 15:23 Güncelleme 23 Mayıs 2019, 15:23
Babalar Günü ne zaman? 2019 Babalar Günü’ne kaç gün kaldı?

İÇİNDEKİLER

Babalar Günü için geri sayım başladı. Babalara duyulan minnet, sevgi ve saygıyı göstermek amacıyla her yıl kutlanan Babalar Günü'ne kısa bir süre kaldı. Türlü fedakarlık ve emek sarfederek çocuklarını yetiştiren babaları onurlandırmak için her yıl kutlanan Babalar Günü bu sene ne zamana denk geliyor? 2019 Babalar Günü hangi gün? İşte Babalar Günü ile ilgili merak edilenler...

2019 BABALAR GÜNÜ NE ZAMAN?

Babalar Günü, dünyanın birçok ülkesinde ve ülkemizde Haziran ayının üçüncü pazar günü olarak kutlanmaktatır.

Bu sene Babalar Günü 16 Haziran Pazar günü kutlanacak.

BABALAR GÜNÜ TARİHÇESİ

Babalar Günü, tarihte ilk kez 19 Haziran 1910 tarihinde Washington'un Spokane şehrinde kutlandı. Babalar Günü, 1924 yılında dönemin Amerika Birleşik Devletleri başkanı Calvin Coolidge tarafından desteklense de resmi olarak bu günü Babalar Günü olarak ilan etmemiştir.

Ardından 1966 yılında yine dönemin başkanı Lyndon Johnson, her yılın haziran ayının üçüncü pazar gününü Babalar Günü olarak kutlanacağını duyuran bir açıklama yayınladı. 6 yıl sonra 1972 yılında da başkan Richard Nixon'un imzasıyla Babalar Günü, resmi olarak ABD'de tatil ilan edildi.

BABALAR GÜNÜ SÖZLERİ

* Minicik bir yavruydum, ben hep yanında, değişmiyordu düşüncen olsam da ……. yaşında, hayatla savaşı sen öğrettin bana, yanı başında, tüm zorluklara karşı korudun, beni sen baba. Babalar günün kutlu olsun canım babam.

* Canım babam!... Seni çok seviyorum. Babalar günün kutlu olsun babacım.

* Bilir misiniz babalar kızlarına ellerini uzatırsa, kızlar onu cehenneme kadar takip eder. Babalar günün kutlu olsun canım babam.

* Canım babam ellerinden öper babalar gününü kutlarım. Seni çok seviyorum canım babam. Hakkını helal et, kendine de herzaman iyi bak.

* Bugün başardığım ve elde edebildiğim her şeyde senin payın var. Babalar günün kutlu olsun.

* Babacığım bu kutlu günde ellerinden doya doya öper babalar gününü kutlarım. Seni çok ama çok seviyorum. Evladın.

* Huzur ve dert ortağım babalar günün kutlu olsun.

* Canım babam! Varlığın hep yüreğimi ısıttı, bana mutluluk ve güven verdi. Seni seviyorum baba…

* Babalar günü mesajları Dua vakti geldiğinde, ellerini Mevla'ya açtığında, bizleri de unutmaman dileği ile babalar gününü kutluyor, ellerinden öpüyorum canım babam.

* Ailemin reisi, büyük aşkım. Babalar günün kutlu olsun.

* Sen benim babamsın hayat kaynağım hayatımda inan tek dayanağım yokluğun içimi, inan yakmakta bıraksalar beni ağlayacağım. Seni çok seviyorum, uzaklardan babalar gününü kutluyorum.

* Biricik babama sevgilerimle!… Babalar günün kutlu olsun.

* Babalar günü mesajları Yaşantısıyla, ilkeleriyle bize hep güzel örnek olan canım babam. Senden uzakta, Senin değerini şimdi daha iyi anlıyorum. Babalar günün kutlu olsun, ellerinden öperim.

* Geceler çok uzun sabah olmuyor baş yastıkta ama uyku tutmuyor bir tıkırtı duysa hemen kalkıyor. Canım babam seni çok seviyorum. Babalar günün kutlu olsun.

* Her zaman yanımda olduğun için teşekkür ederim sevgili babam...