Mustafa Kemal Atatürk'ün 23 Nisan ile ilgili sözleri nelerdir?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Türkiye'nin dört bir yanında kutlanmaya başlandı. Vatandaşlar bu özel günde Mustafa Kemal Atatürk'ün 23 Nisan ile ilgili sözleri nelerdir sorusuna yanıt arıyor. "23 Nisan, Türkiye milli tarihinin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktasıdır. Bütün bir düşmanlık dünyasına karşı ayağa kalkan Türkiye halkının, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni meydana getirmek hususunda gösterdiği harikayı ifade eder."

Giriş Tarihi 23 Nisan 2019, 09:11 Güncelleme 23 Nisan 2019, 09:11
Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Nisan ile ilgili sözleri nelerdir?

İÇİNDEKİLER

Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Türk ve dünya çocuklarına armağan etmiştir. Vatandaşlar bu özel günde Mustafa Kemal Atatürk'ün 23 Nisan ile ilgili sözlerini merak ediyor. İşte Atatürk'ün 23 Nisan sözleri...

ATATÜRK'ÜN 23 NİSAN İLE İLGİLİ SÖZLERİ

"23 Nisan, Türkiye milli tarihinin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktasıdır. Bütün bir düşmanlık dünyasına karşı ayağa kalkan Türkiye halkının, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni meydana getirmek hususunda gösterdiği harikayı ifade eder."

"Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da millî egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir."

"Özgürlüğün de, eşitliğin de adaletin de dayanağı ulusal egemenliktir."

"Ulusal egemenlik, ulusun namusudur, onurudur, şerefidir."

"Ulusal egemenlik öyle bir ışıktır ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar batar yok olur."

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin resmi bayramlarından biridir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilmiştir.

Bu bayram, TBMM'nin açılışının birinci yılında kutlanmaya başlanan 23 Nisan Millî Bayramı ve 1 Kasım 1922'de saltanatın kaldırılmasıyla, önce 1 Kasım olarak kabul edilen, sonra 1935'te 23 Nisan Millî Bayramı'yla birleştirilen Hâkimiyet-i Milliye Bayramı ile Himaye-i Etfal Cemiyeti'nin 1927'de ilan ettiği ve ilki Atatürk'ün himayesinde düzenlenen 23 Nisan Çocuk Bayramı'nın kendiliğinden birleşmesiyle oluştu.