Guiness Rekorlar Kitabı'na giren Sultan Kösen nereli ve kimdir?

Sultan Kösem yeryüzünün yaşayan en uzun insanı olarak Guiness Rekorlar Kitabı'na girmiştir. Şimdi birçok kişi Sultan Kösen nereli sorusuna yanıt arıyor. İşte Sultan Kösen kimdir sorusunun yanıtı...

Giriş Tarihi 09 Nisan 2019, 18:17 Güncelleme 09 Nisan 2019, 19:43
Guiness Rekorlar Kitabı’na giren Sultan Kösen nereli ve kimdir?

İÇİNDEKİLER

Sultan Kösen, Guinness Rekorlar Kitabı'na göre yeryüzünün yaşayan en uzun insanıdır. Boyu 2 metre 51 santimetre'dir. Aynı zamanda 27,5 cm ile yeryüzünün "en büyük ellerine" ve 36,5 cm ile en büyük ayaklarına da sahiptir. Boyundaki aşırı uzama hipofiz bezindeki aşırı büyüme hormonu salgılayan bir tümöre bağlıdır.

SULTAN KÖSEN NERELİ?

Sultan Kösen 10 Aralık 1982'de doğmuştur. Sultan Kösen Mardinlidir. Guinness Rekorlar Kitabı'na göre yeryüzünün yaşayan en uzun insanı. Boyu 2 metre 51 santimetre'dir. Aynı zamanda 27,5 cm ile yeryüzünün "en büyük ellerine" ve 36,5 cm ile "en büyük ayaklarına" da (60 numara ayakkabı) sahiptir.

Boyundaki aşırı uzama hipofiz bezindeki aşırı büyüme hormonu salgılayan bir tümöre bağlıdır. Yürümek için koltuk değneği kullanır.

Kösen, üç erkek ve bir kız kardeşi ve ailesiyle birlikte yaşamaktadır. Aile fertlerinin boyları normal sınırlardadır. Okulunu, uzun boyu ve çiftçilik işleriyle uğraştığından tamamlayamamıştır.