Virginia Woolf kimdir? Virginia Woolf hayat hikayesi ve sözleri araştırılıyor!

İngiliz ve dünya edebiyatının önemli isimlerinden Virginia Woolf ölümünün 78. yılında anılıyor. Şimdi birçok kişi Virginia Woolf hayat hikayesini ve sözlerini araştırıyor. Peki, Virginia Woolf kimdir? İşte detaylar...

Giriş Tarihi 28 Mart 2019, 00:37 Güncelleme 28 Mart 2019, 00:43
Virginia Woolf kimdir? Virginia Woolf hayat hikayesi ve sözleri araştırılıyor!

İÇİNDEKİLER

Dünya edebiyatının önemli isimlerinden Virginia Woolf ölümünün 78. yıldönümde anılıyor. Şimdi birçok kişi 28 Mart 1941 tarihinde hayatını kaybeden İngiliz yazar Virginia Woolf ile ilgili detayları araştırıyor. Peki, Virginia Woolf kimdir? Virginia Woolf hayat hikayesi ve sözleriyle ilgili merak edilen detayları sizin için derledik.

VİRGİNİA WOOLF KİMDİR?

Virginia Woolf, 1882'de Londra'da dünyaya geldi. Victoria devri'nin tanınmış yazarlarından Sir Leslie Stephen'ın kızıydı. Virginia Woolf 1912 yılında Leonard Woolf ile evlenmiştir. Leonard Woolf eşi için bir basımevi kurmuştu ve bu da Virginia Woolf'un yazdığı kitapları yayımlatması için bir fırsat olmuştu.

Bir profesyonel olarak 1905'lerde yazmaya başlayan Virginia Woolf'un ilk kitabı olan The Voyage Out (Dışa Yolculuk) 1915'te yayınlanmıştır. Bu kitabın yazımı çok uzun sürmüş, bir yıl içinde üç kez tekrar yazılmıştır. Özelllikle annesinin ölümünü yenmesi ile ilgili olan bu kitap ilginç olduğu kadar etkileyicidir.

Perde Arası romanını yazdığı sıralarda artık kendini yeterince yetenekli hissetmiyor, yeteneğini kaybettiğini düşünüyordu. Her gün savaş korkusu ve yeteneğini kaybetmenin vermiş olduğu stres, dehşet ve korku sonucu ruhsal bunalıma girmiş, 28 Mart 1941'de içinde bulunduğu duruma daha fazla dayanamayıp evlerinin yakınlarında bulunan Ouse nehrine ceplerine taşlar doldurarak atlayıp intihar etmiştir. Virginia Woolf, geride iki intihar mektubu bırakmıştır. Birisi kardeşi Vanessa Bell'e diğeri ise kocası Leonard Woolf'a.

Leonard Woolf'a, 18 Mart 1941

"Sevgilim, yine çıldırmak üzere olduğumu hissediyorum. Yaşadığım o korkunç anlara geri dönemem artık. Ve ben bu kez iyileşemeyeceğim. Sesler duymaya başladım. Odaklanamıyorum. Bu yüzden yapılacak en iyi şey olarak gördüğüm şeyi yapıyorum. Sen bana olabilecek en büyük mutluluğu verdin. Benim için her şey oldun. Bu korkunç hastalık beni bulmadan önce birlikte bizim kadar mutlu olabilecek iki insan daha düşünemezdim. Artık savaşacak gücüm kalmadı. Hayatını mahvettiğimin farkındayım ve ben olmazsam, rahatça çalışabileceğini de biliyorum. Bunu sen de göreceksin. Görüyorsun ya, bunu düzgün yazmayı bile beceremiyorum. Söylemek istediğim şey şu ki, yaşadığım tüm mutluluğu sana borçluyum. Bana karşı daima sabırlı ve çok iyiydin. Demek istediğim, bunları herkes biliyor. Eğer biri beni kurtarabilseydi, o kişi sen olurdun. Artık benim için her şey bitti. Sadece sana bir iyilik yapabilirim. Hayatını daha fazla mahvedemem. Bizim kadar mutlu olabilecek iki insan daha düşünemiyorum."

VİRGİNİA WOOLF SÖZLERİ

Güzel bir yemek yemeden iyi düşünebilen, sevebilen ya da iyi bir uyku çekebilen kimseyi tanımadım.

Yaşamdan kaçarak huzur bulamazsın.

Eğer kurmaca bir metin yazmak istiyorsa, bir kadının parası ve kendine ait bir odası olmalıydı.

Başkalarının gözleri, bizim zindanlarımız; başkalarının düşünceleri, bizim kafeslerimiz.

Bütün bu yüzyıllar boyunca kadınlar, erkeği olduğundan iki kat büyük gösteren bir ayna görevi gördüler, büyülü bir aynaydı bu ve müthiş bir yansıtma gücü vardı.

Kendiniz hakkında doğruları söylemezseniz, başkaları hakkında da doğruları söyleyemezsiniz.

Kimi rahiplere gider, kimi şiire, bense arkadaşlarıma.

Herkes kendi geçmişini kalbiyle bildiği bir kitabın sayfaları gibi kapalı tutar ve dostları onun sadece başlığını okuyabilir.

Arkadaşlarımı kaybettiğim oldu, kimini ölüm yüzünden... Kimileriniyse sadece karşıdan karşıya geçemediğim için.