Bir fincan kahvenin hafızaya hatırı var! Kahve ve çikolata hafızayı güçlendiriyor

Sohbetleri tatlandıran kahve ve çikolata, hafızayı güçlendiriyor. Alzheimer’dan koruyor. Siyah çay ise sindirimi hızlandırıyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Mart 2019 Güncelleme 07 Mart 2019, 08:02
Bir fincan kahvenin hafızaya hatırı var! Kahve ve çikolata hafızayı güçlendiriyor

İÇİNDEKİLER



ABD'li
Nörolog ve Beslenme Uzmanı Dr. David Perlmutter, beyin ve bağırsak arasındaki sağlık şifresini açıkladı. Güçlü bir beynin sırrını paylaştı...
Kahve, çikolata ve çay... Sohbetlerin olmazsa olmazı olan bu üçlü sağlıklı bir hayatın kapılarını aralıyor. Kahve ve çikolatanın makul miktarda, çayın ise istendiği kadar tüketilmesi, bağırsak bakterilerinin sağlığını koruyor.



Bu besinlerin içerisinde bulunan flavonoitler, kanseri önlüyor. Kalp damar hastalığı, osteoporoz, kanser, diyabet ve nörolojik hastalıklara yakalanma riskini azaltıyor. Siyah çay, bağırsaklardaki mikrobiyata çeşitliliğini artırıyor. Sindirimin düzenli çalışmasını sağlıyor.



ENERJİ VE GÜÇ VERİR
Çikolata ise şifanın en lezzetli halini oluşturuyor. İçerdiği kakao ile serotonin hormonunun salgılanmasını destekliyor. Beyni güçlendiriyor. Bu sayede demans ve Alzheimer'ı önlüyor. Enerji kaynağı olan kahve de bağırsaklardaki mikrobiyomları güçlendiriyor. Antioksidan özelliği ile vücudu hastalıklara karşı koruyor. Hafızayı da destekliyor. Üzüm, beyin ve bağırsağı koruyor. Yaşlanmayı engelleyen üzüm, beyne kan akışını artırıyor. Hafızayı koruyor.



BU REÇEL ÇOK SAĞLIKLI

MALZEMELER:
350 gram organik yaban mersini
115 gram bal
1 çay kaşığı saf deniz tuzu
2 yemek kaşığı doğranmış nane yaprağı
1 çay kaşığı limon suyu
4 yemek kaşığı peynir altı suyu

HAZIRLANIŞI: 300 gram yaban mersini, bal ve tuzu kaynatın. Kalan 50 gram yaban mersinini bir rondoda nane ve limon suyu ile karıştırın. Püre haline getirin. Ardından soğumuş olan yaban mersini karışımına ekleyin. Üzerine peynir altı suyu ekleyin. Afiyetle yiyin.



​HER GÜN YUMURTA
Sabah kahvaltılarını lezzetlendiren yumurta, sağlığımızı da korur. Günde bir yumurta yemek, hafızayı güçlendirir. Bağırsaklara ilaç etkisi göstererek, sindirim hastalıklarını iyileştirir. Yorgunluğu bitirir.



​GELELİM SOĞANIN FAYDALARINA
Sağlıklı besinlerin tüketimi, sağlıklı bir vücudun kapılarını aralıyor. Yeşil yapraklı sebzeler, bağırsakları güçlendiriyor. Nörolojik hastalıkları engelliyor. Bağışıklık sistemi üzerindeki etkisiyle bilinen soğan, bağırsakların çalışmasını hızlandırıyor. Doğal antibiyotik etkisi gösteriyor. Enfeksiyonu bitiriyor.


VÜCUDUN İKİNCİ BEYNİ: BAĞIRSAK - 10 / DR. DAVID PERLMUTTER

HAZIRLAYAN: SİNEM UYSAL

YARIN: SU İÇERKEN DİKKAT!