Obezite hayatı tehdit ediyor! Sağlıksız bağırsak obezitenin en büyük nedeni...

Modern çağın salgını obezite, hayatı tehdit ediyor. Dr. David Perlmutter, sağlıksız bağırsakların bu hastalığın en büyük nedeni olduğunu söylüyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Mart 2019 Güncelleme 03 Mart 2019, 07:59
Obezite hayatı tehdit ediyor! Sağlıksız bağırsak obezitenin en büyük nedeni...

İÇİNDEKİLER



A
BD'li Nörolog ve Beslenme Uzmanı Dr. David Perlmutter, obezitenin sağlıksız bağırsaklardan kaynaklandığını açıklıyor. Şu bilgileri veriyor: Modern çağın getirdiği hastalıklardan obezite, bir salgın gibi yayılıyor. Beden Kitle İndeksi 25-29 arasında olanlar aşırı kilolu, 30'un üzerinde olanlar ise 'obez' olarak adlandırılıyor.



Kadınlarda erkeklere oranla daha fazla görülen obezite, çocukları da tehdit ediyor. Kişinin ruhsal durumunu etkileyen bu sağlık sorunu; diyabet, kalpdamar, kronik böbrek hastalığı ve Alzheimer'a neden olabiliyor. Araştırmalar, bize obezitenin sağlıksız bağırsaklardan kaynaklandığını gösteriyor.



KURTARICI ZEYTİNYAĞI
Bu kişilerin tükettikleri besinlere bağlı olarak sindirimlerinin bozulduğu ve bağırsaklarında zararlı bakterilerin çoğaldığı gözleniyor. Aşırı kilolu kişilerde bilişsel zayıflama, beyinde doku kaybı ve depresyon sık görülüyor. Fast good tarzı beslenmenin çocuklar arasında bir trend olduğu bu dönemde sağlıklı hayvansal yağlar ile sebze ve meyvelerin tüketimi önem taşıyor. Zeytinyağı tüketmek, obeziteyle mücadele ediyor.



BONFİLENİN EN SAĞLIKLI HALİ

MALZEMELER:
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı balsamik sirke
Yarım çay kaşığı tuz ve karabiber
2 parça bonfile
Mevsim yeşillikleri

HAZIRLANIŞI: Zeytinyağını, sirkeyi, tuzu ve karabiberi bir kasede karıştırın. Marine sosunu bonfilelerin üzerine döküp yarım saat dinlendirin. Izgarayı ısıtıp etlerin her iki tarafını da yaklaşık birer dakika pişirin. Pişerken bonfilelerin üzerine fırçayla marine sosundan sürün. Mevsim yeşillikleri ile servis edin.



ZERDEÇALSIZ OLMAZ
Zencefil ailesinin üyesi olan zerdeçal, köri tozuna sarı rengini veren bir baharattır. Antioksidan içeriği bulunur. Nörolojik hastalıkları önler. Beyin hücrelerinin gelişmesini destekler. Anti depresan etkisi göstererek sakinleştirir. Sindirimi kolaylaştırır.



KABAK
ÇEKİRDEĞİ ÇİTLEYİN!
Meyveler içerisinde şeker barındırır ancak az da olsa tüketmek gerekir. Kırmızı meyveler, antioksidan etkisi sayesinde oldukça faydalıdır. Kayısı, kavun, kuru erik ve ananas da bağırsakları ve beyni korur. Kabak çekirdeği sindirimi hızlandırır.

VÜCUDUN İKİNCİ BEYNİ BAĞIRSAK ​6 - DR. DAVID PERLMUTTER

HAZIRLAYAN: SİNEM UYSAL

YARIN: ŞEKER HAFIZADAN ÇALIYOR