Bağırsaklarımız vücudun ikinci beyni
sayılıyor. Bağırsakların
sağlıklı olması, tüm
bedeni etkiliyor. Bağırsak
kanserinde erken tanı ise
hayat kurtarıyor. Uzmanlar, 50'li
yaşlardan sonra her 2 yılda bir
kolonoskopi yapılmasını öneriyor.
Bu hastalıktan korunmanın yolu,
sağlıklı beslenmekten ve düzenli
kontrolleri yaptırmaktan geçiyor.
Çin'de bulunan China Medical
Üniversitesi tarafından yapılan
araştırmalar ise düzenli olarak
soğansarımsak-pırasa tüketmenin
bağırsak kanserinden
koruduğunu ortaya koyuyor.
RİSKİ AZALTAN BESİNLER
Fındık, ceviz, kara üzüm, kiraz, semizotu, ahududu, böğürtlen, erik, elma, şeftali, bezelye, patates, soya fasulyesi, kakao, turp, yeşil çay, yeşil soğan...