Soğan sarımsak kanseri savursak

Uzmanlar düzenli olarak soğan, sarımsak ve pırasa tüketmenin bağırsak kanserinden koruduğunu söylüyor. Hastalık yaşlıları olduğu kadar, gençleri de tehdit ediyor!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Şubat 2019 Güncelleme 22 Şubat 2019, 07:58
Soğan sarımsak kanseri savursak

İÇİNDEKİLER

Bağırsaklarımız vücudun ikinci beyni sayılıyor. Bağırsakların sağlıklı olması, tüm bedeni etkiliyor. Bağırsak kanserinde erken tanı ise hayat kurtarıyor. Uzmanlar, 50'li yaşlardan sonra her 2 yılda bir kolonoskopi yapılmasını öneriyor. Bu hastalıktan korunmanın yolu, sağlıklı beslenmekten ve düzenli kontrolleri yaptırmaktan geçiyor. Çin'de bulunan China Medical Üniversitesi tarafından yapılan araştırmalar ise düzenli olarak soğansarımsak-pırasa tüketmenin bağırsak kanserinden koruduğunu ortaya koyuyor.

RİSKİ AZALTAN BESİNLER
Fındık, ceviz, kara üzüm, kiraz, semizotu, ahududu, böğürtlen, erik, elma, şeftali, bezelye, patates, soya fasulyesi, kakao, turp, yeşil çay, yeşil soğan...