Hadi ipucu 21 Şubat: Doctor Strange karakterini hangi oyuncu canlandırdı? (Hadi ipucu sorusu)

Hadi ipucu sorusu yayınlandı. Canlı bilgi yarışması Hadi bugün 12.30'da takipçileriyle buluşuyor. İpucu sorusu ise süper kahraman filmlerinden geliyor. Enrenin mistik koruyucusu Doctor Strange karakterini canlandıran oyuncu ipucunda yer aldı. Peki, Doctor Strange karakterini hangi oyuncu canlandırdı? İşte 21 Şubat Hadi ipucu sorusu ve yanıtı...

Giriş Tarihi 21 Şubat 2019, 11:18 Güncelleme 21 Şubat 2019, 11:18
Hadi ipucu 21 Şubat: Doctor Strange karakterini hangi oyuncu canlandırdı? Hadi ipucu sorusu

İÇİNDEKİLER

Hadi ipucu sorusu için bekleyiş sona erdi. Hadi'nin resmi Instagram hesabından yapılan açıklamada, "Süper kahraman filmlerini sever misiniz hadiciler? Bugünkü ipucumuz evrenin mistik koruyucusu Doctor Strange'den geliyor... Peki bu karakteri sinemada hangi oyuncu canlandırmıştır biliyor muyuz?" denildi. İşte 21 Şubat Hadi ipucu sorusu ve yanıtı...

HADİ İPUCU SORUSU (21 ŞUBAT 2019)

Soru: Doctor Strange karakterini hangi oyuncu canlandırdı?

Cevap: BENEDİCT CUMBERBATCH

BENEDİCT CUMBERBATCH KİMDİR?

Benedict Cumberbatch 19 Temmuz 1976 tarihinde Londra'da dünyaya geldi. Cumberbatch Manchester Üniversitesi'nden mezun oldu ve eğitimine Londra Müzik ve Dramatik Sanatlar Akademisinde devam ederek, Klasik Oyunculukta Yüksek Lisans kazandı.

Cumberbatch 2004 yılında Hawking adlı televizyon filminde Stephen Hawking'i oynadı. 2010 yılından beri Sherlock dizisinde Sherlock Holmes'i oynamaktadır. Sinemada, 2006'da Amazing Grace filminde, Genç William Pitt, 2013'te Bilinmeze Doğru: Star Trek filminde Khan, 12 Yıllık Esaret filmimde, William Prens Ford, Wikileaks: Beşinci Kuvvet filminde, Julian Assange ve Enigma filminde, Alan Turing rolleriyle başrol oynadı. 2012'den 2014'e kadar, ses ve hareket yakalama yoluyla, Hobbit film serisinde Smaug ve Necromancer karakterlerini oynadı. 2016 yılında Doktor Strange filminde Dr. Stephen Strange karakterini oynadı.

Cumberbatch Sherlock dizisindeki oyunculuğuyla Mini dizi ya da Filmlerde En İyi Erkek Oyuncu Emmy Ödülü'nü kazandı. Buna ek olarak iki Altın Küre ve altı BAFTA adaylığı bulunan Cumberbatch, Enigma filmindeki oyunculuğuyla Akademi Ödülleri'nde En İyi Erkek Oyuncu adaylığı elde etti.

Benedict Cumberbatch, 19 Temmuz 1976'da, İngiltere'nin başkenti Londra'da, ikisi de oyuncu olan bir anne babadan dünyaya geldi. Annesinin ilk eşinden Tracy Peacock adında bir üvey kız kardeşi olan vardır. Dedesi Henry Carlton Cumberbatch Dünya Savaşları'nda denizaltı memuru ve Londra yüksek toplumunun önemli bir şahsiyetiydi. Büyük büyük babası Henry Arnold Cumberbatch ise Kraliçe Victoria'nın Türkiye ve Lübnan'daki konsolosuydu.

Cumberbatch 8 yaşından itibaren yatılı okullara gitti. 12 yaşında Bir Yaz Gecesi Rüyası oyunuyla ilk sahne deneyimini yaşadı. Manchester Üniversitesi'nde tiyarto eğitimi aldı. Eğitimine Londra Müzik ve Dramatik Sanatlar Akademisinde oyuncu olarak devam etti ve Klasik Oyunculukta Yüksek Lisans ile mezun oldu.

Cumberbatch 2006'da Amazing Grace filminde Genç William Pitt rolünü oynadı. Buradaki oyunculuğuyla Londra Film Eleştirmenleri Dairesi'de İngiliz Çıkış Yapan Oyunculuk Ödülü'nde adaylık elde etti. 2011'de John le Carré'ın romanından uyarlanan Köstebek filminde oynadı. Aynı sene Steven Spielberg'ün Savaş Atı filminde Binbaşı Jamie Stewart'ı oynadı.

2012'de Beklenmedik Yolculuk filminde, ses ve hareket yakalama yoluyla, Smaug ve Necromancer karakterlerini oynadı. Cumberbatch rollerini serinin diğer iki filminde de tekrarladı.

2013'te J.J. Abrams'ın Bilinmeze Doğru: Star Trek filminde Khan rolünü oynadı. Aynı sene Wikileaks: Beşinci Kuvvet filminde WikiLeaks'ın kurucusu Julian Assange rolünü ve 12 Yıllık Esaret filminde William Prens Ford rolünü oynadı.

2014 yılında gösterime giren Madagaskar Penguenleri animasyon filminde seslendirme yaptı. Aynı sene Enigma filminde Alan Turing rolünü oynadı ve Altın Küre, BAFTA ve Akademi adaylığı elde etti. 2016 yılında Doktor Strange filminde Dr. Stephen Strange karakterini oynadı.