Ekmek yeme aşkını bitirme! Ekmek ve şeker cinsel isteksizliğe neden oluyor

Mutlu aşkın yolu, doğru beslenmekten geçiyor. Nörolog ve Beslenme Uzmanı Dr. David Perlmutter, ekmek ve şekerin cinsel isteksizliğe neden olduğunu söylüyor. Çiftleri uyarıyor: Ekmek aşkınızı tüketir. Bunun yerine tereyağı yiyin.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Şubat 2019 Güncelleme 20 Şubat 2019, 07:59
Ekmek yeme aşkını bitirme! Ekmek ve şeker cinsel isteksizliğe neden oluyor

İÇİNDEKİLER




Şeker
ve gluten, beynimize acı çektiriyor. ABD'li Nörolog ve Beslenme Uzmanı Dr. David Perlmutter, karbonhidrat ağırlıklı beslenmenin nörolojik hastalıklara neden olduğunu söylüyor. Ekmeğin çiftlerde cinsel isteksizliğe neden olduğunu belirten Dr. Perlmutter, şu bilgileri veriyor: Ekmek, şüphesiz beyne olduğu kadar aşk hayatına da zarar veriyor. Günümüzün en büyük problemlerinden birini iktidarsızlık oluşturuyor. Peki, ne oluyor da kısırlık bu kadar hızlı yayılıyor? Cinsel isteksizlik yaşayan hastaların büyük çoğunluğu incelendiğinde beslenmelerinde şeker, tahıl ve gluten ağırlıklı beslendikleri görülüyor. Bu hastalar, glutensiz ve yağ oranı yüksek bir diyet yaptığında ise aşk hayatlarının hiç olmadığı kadar iyi olduğunu belirtiyor.


Çiftler eğer sağlıklı bir testosteron seviyesine sahip değilse, cinsel hayatları sıkıntıya girer. Testosteron, kolesterol tarafından üretiliyor. Ancak bilim adamları yüksek kolesterolü düşürmek için hastalara statin içeren ilaçlar içiriyor. Bu ilaçların yanı sıra yağdan fakir bir beslenme de libidonun düşmesine ve cinsel gücün azalmasına neden oluyor. Bu da cinsel sorunları beraberinde getiriyor. Ekmeksiz yağdan zengin bir diyet ise mutluluğun kapılarını aralıyor.


NOHUT MUCİZESİ
Güçlü bir beyin için tüketilen besinlerin içeriği önem taşıyor. Gluten ve karbonhidrat ağırlıklı besinlerin yanı sıra lifli içeriği olan fasulye, kereviz, semizotu ve turp gibi besinlerin tüketilmesi önem taşıyor. Kuru baklagiller, beyin hücrelerini güçlendiriyor. Nohut, kuru fasulye, mercimek ve bezelye kan şekerinin dengelenmesini sağlıyor. Alzheimer'dan koruyor.


BITTER ÇİKOLATA YİYİN
Şeker zararlı derken elbette yapay tatlandırıcı içeren besinlerden bahsedilir. Bunların yanı sıra meyvelerde bulunan doğal şeker, aşırıya kaçılmaması halinde vücut için faydalıdır ve hastalıklardan korur. Yine bitter çikolata, beyinde mutluluk hormonunu harekete geçirir. Beyin hücrelerini güçlendirir.


​BEYİN YAĞLI SEVER
Bilim adamları ve doktorlar bize yıllarca yağsız beslenmemiz gerektiğini aşıladı. Ancak bir kilo ağırlığındaki beynimizin büyük bir kısmı yağdan oluşur. Beyin hücrelerinin hepsi bu yağdan enerji alır. Biz beynimizi yağ yerine şekerli ve tahıllı besinlerle beslemeye kalktığımızda, nöronlar zarar görür. Diyabet ve kansere neden olan şeker, Alzheimer'ın en büyük nedenidir.



FIRINDA TAVUKLA HAFIZANI GÜÇLENDİR

MALZEMELER
1.5-2 kilogramlık organik tavuk
1 dilimlenmiş limon
5 diş soyulmuş sarımsak
7 dal taze kekik
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz ve karabiber

HAZIRLANIŞI:
Fırının sıcaklığını 200 dereceye ayarlayın. Mutfak makası yardımıyla tavuğun sırt kemiğini kesin. Tavuğu açın ve yassı hale getirin. Tavuğun derili kısmı üste gelecek şekilde geniş bir fırın kabına yerleştirin. Limon dilimlerini, kekiği ve iki çorba kaşığı zeytinyağını bir kasede karıştırın. Kalan zeytinyağını tavuğun üzerine bir fırça yardımıyla sürün, tuz karabiber ekleyin. Limon dilimlerini, kekiği ve sarımsakları da ekleyip tavuğu 55 dakika pişirin. Salata ile servis edin.

MODER ÇAĞIN ZEHİRİ - 7 / DR. DAVID PERLMUTTER

HAZIRLAYAN: SİNEM UYSAL

YARIN: GLUTENDE ŞİZOFRENİ TEHLİKESİ