Bursa, Edirne, Balıkesir ve Çanakkale'de deprem mi oldu? Kaç şiddetinde deprem oldu?

Bursa, Edirne, Balıkesir ve Çanakkale'de deprem mi oldu sorusu Marmara ve Ege'de yaşanan depremin ardından vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Bursa, Edirne, Balıkesir ve Çanakkale'de kaç şiddetinde deprem oldu? İşte detaylar...

Giriş Tarihi 20 Şubat 2019, 21:53 Güncelleme 20 Şubat 2019, 23:18
Bursa, Edirne, Balıkesir ve Çanakkale’de deprem mi oldu? Kaç şiddetinde deprem oldu?

İÇİNDEKİLER

Marmara ve Ege'de 5.0 şiddetinde deprem oldu. Depremin ardından vatandaşlar hangi illerde deprem olduğunu merak ediyor. Merkez üssü Ayvacık olan deprem İstanbul ve çevre illerde de hissedildi. Peki, Bursa, Edirne, Balıkesir ve Çanakkale'de deprem mi oldu? Bursa, Edirne, Balıkesir ve Çanakkale'de kaç şiddetinde deprem oldu? Merkez üssü Ayvacık olan, Marmara Bölgesi genelinde hissedilen bir deprem meydana geldi. Alınan bilgiye göre deprem İstanbul, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Edirne ve çevre illerde hissedildi.

HALK SOKAĞA ÇIKTI

Depremin ardından Çanakkale'deki halk sokağa döküldü. TRT Haber'in Ayvacık muhabiri yaptığı açıklamada "Şu an herkes dışarda elektrikler kesildi. Şu an sıkıntı yok gibi gözüküyor ama merkez üssü bir köy olarak gözüküyor. Oraya ulaşmaya çalışıyoruz. Çok müthiş bir sarsıntı oldu. En az yarım dakika sürdü. Önceden biraz salladı, sonunda çok kuvvetli sallandı. Ben evin yakılacağını düşündüm." dedi.

AFAD BAŞKANLIĞI'NDAN YAPILAN AÇIKLAMA

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Türkiye saati ile 21.23'te merkez üssü Ayvacık olan Mw 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Yerin 5.10 kilometre derininde meydana gelen bu depremin en yakın yerleşim birimi olan Çanakkale ilinin Ayvacık ilçesine bağlı Tartışık köyüne uzaklığı 2.53 kilometredir."

DEPREM SONRASI ÇANAKKALE BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan şu açıklamayı yaptı:

"Çok kısa sürdü. Her hangi bir zaiyat yaratmadı. Aşağı yukarı 45 saniye sürdü. AFAD'la toplantı oldu, çalışmalarımız devam ediyor. Şiddetli başlayıp hafif devam etti. Korkanlar var, sosyal tesisleri açık bırakacağız. Eve girmek istemeyenler gelebilir."

Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 5.4 olarak açıkladı."