17 Şubat Dünya Kediler Günü! Kedi bakımı nasıl yapılır?

Bugün günlerden 17 Şubat ve Dünya Kediler Günü olarak kutlanıyor. Peki Dünya Kediler Günü’nün anlamı ve önemi nedir? Değerli dostlarımız olan ve evcilleştirilen kedilerin evdeki bakımı nasıl olmalıdır?

Giriş Tarihi 17 Şubat 2019, 12:35 Güncelleme 17 Şubat 2019, 12:35
17 Şubat Dünya Kediler Günü! Kedi bakımı nasıl yapılır?

İÇİNDEKİLER

Dünyanın pek çok ülkesinde 17 Şubat Dünya Kediler Günü olarak kutlanıyor. Kedilerin önemine dikkat çeken bu özel günde kedilerin bakımının oldukça önemli olduğunu ve nasıl yapılması gerektiğiyle ilgili bilgileri de derledik.

DÜNYA KEDİLER GÜNÜ HAKKINDA



Uluslararası Kediler Günü, 8 Ağustors'ta kutlansa da 17 Şubat'ta Dünya Kedi Günü kutlanıyor. Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) 29 Ekim'de, Rusya'da 1 Mart'ta, Avrupa'daki birçok ülkede ise ise 17 Şubat'ta kutlanıyor. Dünya Kedi Günü ile karıştırılan Uluslararası Kedi Günü, 2002 yılında Uluslararası Hayvan Refahı Fonu tarafından oluşturuldu.

EVDE KEDİ BAKIMI NASIL OLMALI?



Her şeyden önce kedilerin de bir can olduğu unutulmamalıdır. Evcilleştirilen kedilerin bakımının kolay olduğu düşünülse de aslında öyle değildir. Belli başlı önemli noktalara dikkat edilmesi gerekir ve sağlıklı büyümesi için kedilere belli olanakların sunulması son derece gereklidir.

-Kedilerin düzenli aralıklarla aşılarının yaptırılması hem kendisinin hem de sizin sağlığınızın üzerinde önemli etkileri vardır. Bir aşı karnesi oluşturarak düzenli olarak aşılarının yaptırılması ve bu karneye kaydettirilerek takip edilmesi gerekir.

-Kedinin cinsine, kilosuna göre değişen mama çeşitleri vardır. Hatta kısırsa kısırlaştırılmış kedi mamaları tercih edilmelidir. Gerekli vitaminler bu şekilde sağlanır. Mümkün olduğunca tahılsız mamaların seçilmesi kedinizin gereksiz kilo alımının önüne geçer.

-Kum tercihinin de doğru şekilde yapılması gerekir. İnce ya da kalın taneli kumlar, kristal ya da normal kum seçeneklerine dikkat edilmelidir. Kum kabının kedinin ebatlarına uygun olması ve yemekle suyunun bulunduğu yerden uzak tutulması önemlidir.

-Düzenli olarak yedi yemeğinin ve suyunun değiştirilmesi ve hijiyenik tutulması gerekir. Kediler temiz hayvanlar olduğundan sık sık taramak da iyi olacaktır.

-Kedilerin de bir canlı olduğu ve ihtiyaçlarının bulunduğu unutulmamalıdır. Günün belli bir zamanını onunla oynayarak geçirmeli, ilgilenerek sosyalleşmesi ve enerjisini atması sağlanmalıdır.