Çağın vebası
kanser, adıyla bile korkutmaya yetiyor. Kalp hastalıklarından sonra en çok ölümle sonuçlanan bu rahatsızlıkla mücadelede
sağlıklı beslenme alışkanlıklarına sahip olmak gerekiyor. Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Şiyar Ekinci,
kanserle mücadelenin hastalık ortaya çıkmadan önce başlaması gerektiğini söylüyor.
Kanserle mücadelede
A, B, C, D ve E vitaminlerinin önemine değiniyor. Şu bilgileri veriyor:
A VİTAMİNİ: Yeşil ve sarı renkli sebze ile meyvelerde bolca A
vitamini bulunuyor. Güçlü antioksidan içeren karaciğer, süt yağı ve yumurta sarısı gibi besinler,
kanserojen maddelerin azalmasını sağlıyor ve
kanserle mücadele ediyor.
B VİTAMİNİ: Bağışıklık sistemini güçlendiren B
vitamini, vücudun savunma mekanizmasını harekete geçiriyor.
Kanser de dahil olmak üzere pek çok
hastalığa karşı koruyor. Kırmızı et, balık, karaciğer, süt, yumurta, soya fasulyesi, ıspanak, domates, mantar, yeşil yapraklı bitkiler ve kuru baklagiller bolca B vitamini içeriyor.