14 Şubat'ta kadına ne hediye alınır? İşte kadınlara alınabilecek hediyeler...

14 Şubat'ın yaklaşmasının ardından erkekler kadın sevgiliye ne hediye alınır sorusuna yanıt arıyor. Merak edilen bu sorunun yanıtını sizin için araştırdık. İşte kadınlara alınabilecek hediyeler...

Giriş Tarihi 12 Şubat 2019, 20:43 Güncelleme 12 Şubat 2019, 21:47
14 Şubat’ta kadına ne hediye alınır? İşte kadınlara alınabilecek hediyeler...

İÇİNDEKİLER

14 Şubat Sevgililer Günü'ne sayılı günler kaldı. Erkeklerin merakla araştırdığı konuların başında sevgiliye alınacak hediyeler yer alıyor. Birçok kişi hediye konusunda zorlanarak fikir almak için internette hediyelerle ilgili araştırma yapıyor. Öncelikle şunu belirtelim; Hediye seçme konusunda en önemli detay sevgilinizi ya da eşinizi ne kadar tanıdığınızdır. Bizler de size hediye konusunda fikir verebilmek için ufak bir araştırma yaptık. Sevgilinize ya da eşinize Sevgililer Günü'nde alabileceğiniz kullanışlı ve ilginç hediye önerilerini teker teker sıraladık. İşte 14 Şubat'ta kadın sevgiliye ne hediye alınır sorusuyla ilgili öneriler...

14 ŞUBAT'TA KADIN SEVGİLİYE NE HEDİYE ALINIR?

14 Şubat'a sayılı günler kaldı. Şimdiden birçok erkek, sevgilisine ya da eşine ne hediye alacağını düşünmeye başladı. Hediye almadan önce sevgilinizin ya da eşinizin nelerden hoşlandığı, hobilerini ve günlük hayatta nasıl giyindiğine dair her şeyi detaylı bir şekilde gözünüzün önüne getirin. Bu size hediye alma konusunda ufak da olsa bir fikir verecektir. Bizler de size yardımcı olacak ufak püf noktalarını ve hediye önerileriyle ilgili detayları hazırladık.

14 ŞUBAT SEVGİLİLER GÜNÜ HEDİYE ÖNERİLERİ

İsme Özel Kalem ve Defter
Parfümeri ürünü
Fotoğraf Baskılı Kupa Bardak
Fotoğraf Baskılı Duvar Saati
Şık bir elbise
Resminin olduğu bir tablo
Çiçek
Ayakkabı
Çikolata paketi
Kol saati
Çanta

14 ŞUBAT SEVGİLİLER GÜNÜ NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Sevgililer gününün tarihçesi ise 3. yüzyılda Aziz Valentine'nin gizlice kıydığı nikahlara dayanıyor. M.S. 3. yüzyılda Roma İmparatoru Claudius II, ordusunu güçlendirmek için genç erkeklerin evlenmesini yasaklamıştır. Rivayete göre bu yasağa karşı gelen Aziz Valentine, gizli nikahlar düzenleyerek gençleri evlendirmeye devam etmiştir. İhanetin karşılığını canıyla ödeyen Aziz Valentine M.S. 270 yılında 14 Şubat'ta idam edilmiştir. Bu nedenle her yıl 14 Şubat'ta Sevgililer günü kutlanmaktadır.

Sevgililer Günü, her yılın 14 Şubat günü birçok ülkede kutlanan özel bir gündür. Kökeni, Roma Katolik Kilisesi'nin inanışına dayanan bu gün, Valentine ismindeki bir din adamının adına ilan edilen bir bayram günü olarak ortaya çıkmıştır. Bu sebeple bazı toplumlarda "Aziz Valentin Günü" (İngilizce: St. Valentine's Day) olarak bilinir. Valentine kelimesi, Batı medeniyetlerinde hoşlanılan kişi veya sevgili anlamlarında da kullanılır.

Günümüzde, bazı toplumlarda sevgililerin birbirine hediyeler aldığı, kartlar gönderdiği özel bir gün olarak devam etmektedir. Tahminlere göre 14 Şubat günü, tüm dünyada 1 milyar civarında kart gönderilmektedir. Bunun yanı sıra hediye alımlarından kaynaklı piyasada satışlar artmaktadır.