Obezite ömrü kısaltıyor! İşte obeziteye karşı alınacak önlemler...

Çağın, kanserden sonra son vebası olan obezite; ömrü kısaltıyor. Ölümcül hastalıklara yol açıyor. Uzmanlar uyarıyor: Hazır gıdadan uzak durun. Yağ oranınıza baktırın. Spor yapın. Meyve-sebzeyi mevsiminde yiyin.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Şubat 2019 Güncelleme 08 Şubat 2019, 08:01
Obezite ömrü kısaltıyor! İşte obeziteye karşı alınacak önlemler...

İÇİNDEKİLER



Beslenme
alışkanlıklarındaki düzensizlik, çeşitli hastalıklar ve hareketsiz yaşam, obeziteye neden oluyor. İnsan ömrünü kısaltan obeziteden kurtulmak için mutlaka uzman yardımı alınması gerekiyor. Memorial Kayseri Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Dyt. Hülya Tulgar, obeziteye karşı alınması gereken önlemleri şöyle anlatıyor:



'KANSER YAPIYOR'
"Çağın hastalığı olarak kabul edilen obezite, sağlığı bozacak düzeyde vücuttaki yağ miktarının artmasıyla ortaya çıkıyor. Sağlıksız beslenme alışkanlıklarının hareketsiz yaşam tarzı ile birleşmesi sonucunda ortaya çıkan obezite, insan ömrünü kısaltan; diyabet, kalp, tansiyon, solunum yolu ve mide sorunları gibi en az 30 hastalığına zemin hazırlıyor. 2030 yılında obezitenin yılda 500 kanser vakasına neden olacağı öngörülüyor.



​YAĞ ORANINA DİKKAT
İnsan vücudundaki yağ dokusu yetişkin erkeklerde vücut ağırlığının %15-18'i, kadınlarda ise %20-25'ini oluşturuyor. Yağ oranının erkeklerde %25, kadınlarda ise %30'un üstüne çıkması, obeziteye neden oluyor.



NELER
YEMELİ?

Balık
Koyu yeşil yapraklı sebzeler
Pırasa
Fındık, fıstık
Zeytinyağı
İşlenmemiş buğday
Yoğurt
Karnabahar
Turp
Domates



Yürüyüş ve egzersizleri alışkanlık haline getirin.
Raf ömrü uzun olan hazır gıdalardan uzak durun.
Vücudun ihtiyacı kadar su için.
Sebze ve meyveleri mevsiminde tüketin.
Alkolden uzak durun.
Yemekleri yavaş yiyin.