Müge Anlı canlı yayınında sevimli misafir! Müge Anlı 4 aylık köpeğin haczedilmesine sessiz kalmadı! 8 Şubat

Müge Anlı canlı yayınında küçük bir misafir vardı. Hafta içi her gün Atv ekranlarında yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programında bugün farklı bir konu gündeme geldi. İstanbul Bakırköy’de 1 Şubat günü, bir iş adamına borçları nedeniyle haciz geldi. İş yerinde bulunan köpeği Duman, haczedildi. Müge Anlı “Buraya hep derdi olanlar geliyor. Duman’ın da bir derdi var.” diyerek bir köpeğin nasıl haczedilebileceği konusunu ekranlara taşıdı. İşte 8 Şubat Müge Anlı canlı yayında yaşananlar...

Giriş Tarihi 08 Şubat 2019, 12:28 Güncelleme 08 Şubat 2019, 12:46
Müge Anlı canlı yayınında sevimli misafir!  Müge Anlı 4 aylık köpeğin haczedilmesine sessiz kalmadı! 8 Şubat

İÇİNDEKİLER

Müge Anlı canlı yayınında bugün farklı bir konu ele alındı. Hafta içi her gün Atv ekranlarında yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programına bugün küçük bir misafir geldi. Müge Anlı, 4 aylık köpeğin haczedilmesine sessiz kalmadı ve 8 Şubat Müge Anlı ile Tatlı Sert canlı yayınında "Buraya hep derdi olanlar geliyor. Duman'ın da bir derdi var." diyerek bir köpeğin nasıl haczedilebileceği konusunu ekranlara taşıdı.

Dünyalar tatlısı 4 aylık Duman, küçücük bir can iken sahibine gelen haciz yüzünden hacze giren mallar listesine eklendi. Duman, aslında iş yeri sahibine bile ait değildi, sadece birkaç günlüğüne bırakılmıştı. 100 bin TL'lik borç için gelen avukatlar ve haciz memurları minik Duman'ı masa, sandalye ve dolap gibi bir eşya yerine koydu.

Duman'ın sahibinin avukatları ise olaya hemen el koydu ve itiraz ettiler. Hayvansever avukatlar Duman'ı ofise getirdiler. Ve ailesinden uzak kalmasının hüznünü hissettirmemek için ellerinden geleni yaptılar. Duman, dava kaybedilirse tıpkı haczedilen bir eşya gibi açık arttırmada satışa çıkarılacak.

HACZEDEN AVUKAT CANLI YAYINA BAĞLANDI!

Duman'ı haczeden avukat canlı yayına bağlandı. "Benim de iki tane köpeğim var, köpeğin bir eşya gibi oradan oraya taşınmasına razı değilim. Fakat olaylar bu kadar basit değil. Köpeğe zarar vermek değil amacımız. Mal kaçırma yapılmaması adına köpeği de tutanaklara geçirdik. Gördüğüm her eşyayı haczetmek zorundayım. Bir avukat olarak köpeğin orada karnesini gördüm. Tutanağa geçirdim, evde veyahut bahçede olsaydı haczetmezdim ama ofiste bir ticarethanedeydi." dedi.

MÜGE ANLI: DUMAN'IN AİLESİNE KAVUŞMASI İÇİN HACZEDİLEN MİKTARI ÖDEMEYE HAZIRIM

Bu açıklamalar üzerine Anlı avukata "Hukuk, vicdanın üzerinde midir? Siz alacaklı olsanız köpeği alır mısınız? Sahibine ve evine bağlanan bu canlıyı alır mısınız? Köpeğe biçilen 1600-1800 TL için değer miydi? Neden köpeği fiyatlandırıp listenize eklediniz? Yaptığınız açıklamalarla kendinizle çelişiyorsunuz. Bir canlıyı yerinden, yurdundan ayırdınız. Müvekkilinize sesleniyorum. Fiyatı neyse bunu söylemekten çok çok utanıyorum ama ben bugün bu ücreti müvekkilinize vereceğim, yeter ki bu güzel hayvanı hacizden çıkarın. Ben sizden rica ediyorum. Bu yavru köpek de sahibinin yanında kalsın. Yanlışınızdan dönün, bu da bir büyüklüktür. Duman'ın bir başlangıç olmasını istiyorum. Hayvanların bir eşya gibi görülmesini istemiyorum. Bir candan bahsediyoruz, onu bir mal gibi kabul edemeyiz. Bu konuları konuşmaktan bile utanıyorum." dedi.