Şambali tatlısı nasıl yapılır?

Özellikle şerbetli tatlıları sevenler için Şambali tatlısının yeri bir başkadır. Batı Anadolu'ya özgü olan Şambali tatlısını sokak lezzetleri arasında da görmeniz mümkün. Peki Şambali tatlısı nasıl yapılır? İşte en güzel ve pratik Şambali tatlısı tarifi…

Giriş Tarihi 06 Şubat 2019, 17:06 Güncelleme 06 Şubat 2019, 17:06
Şambali tatlısı nasıl yapılır?

İÇİNDEKİLER



Yapılışında irmik kullanılan Şambali tatlısı enfes tatlılardan biridir. Dışarıda da deneyimleyebileceğiniz bu tatlıyı evinizde de yaparak sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Tadı damakta kalacak bir Şambali tatlısı yapmak aslında hiç de zor değil. Sizin için hazırladığımız tariften faydalanarak kısa sürede ve lezzetli bir Şambali tatlısı yaparak, misafirlerinize sunmanız mümkün.



Malzemeler:

-500 gr irmik
-1.5 su bardağı yoğurt
-1.5 su bardağı şeker
-1,5 paket kabartma tozu
-1,5 paket vanilya

Şerbeti için;

-2 su bardağı su
-3,5 su bardağı toz şeker
-Birkaç damla limon suyu

Üzeri için;

-Tuzsuz yer fıstığı



ŞAMBALİ TATLISI YAPILIŞI:

Şambali tatlısı tarifi için; Derin bir kaba irmik, toz şeker, yoğurt, kabartma tozu ve vanilyayı ilave ederek iyice karıştırın. Karışımı yağladığınız fırın tepsisine boşaltarak hamurun üzerine fıstık dizin. 200 derecede ve 40 dakika boyunca, kızarana kadar pişirin.

Şerbet için 2 su bardağı suya 3,5 su bardağı şeker ilave edin. Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ocaktan indirebilirsiniz. Tepsi fırından çıktıktan sonra sıcak şerbeti dökün, şurubu çekmesini bekleyin. Dilimledikten sonra keyifle servis yapmaya başlayabilirsiniz.