İŞKUR'dan üniversite öğrencilerine harçlık müjdesi!

Üniversite öğrencilerini sevindiren bir haber geldi. İŞKUR öğrencileri çalışma hayatına alıştırmak için eğitim programları düzenlemeye devam ediyor. Peki İŞKUR’un “İş Başı Eğitim Programı” na katılabilmek için hangi şartları taşımak gerekiyor?

Giriş Tarihi 06 Şubat 2019, 11:45 Güncelleme 06 Şubat 2019, 12:09
İŞKUR’dan üniversite öğrencilerine harçlık müjdesi!

İÇİNDEKİLER



İŞKUR yeni bir eğitim programıyla üniversite öğrencilerinin yaz tatilini dolu dolu geçirmesini planlıyor. Hem çalışma hayatını görmeleri hem de para kazanmaları için güzel bir program olan İş Başı Eğitim Programı'na nasıl katılabilirsiniz? İşte ayrıntılar…

UYGULAMA SÜRESİ NASILDIR?


Haziran ayı itibarıyla üniversiteliler, 3 ay boyunca 3 gün çalışarak, 2 bin 425 lira harçlık kazanabilecek. Peki bu nasıl mı olacak? Toplum Yararına Programlar'ın uygulama süresi, haftada 3 gün olmak üzere günlük 8 saat şeklinde düzenlendi. Öğrencilere, çalıştıkları her gün için 67,36 lira ödenecek. 36 gün çalışan, 2 bin 425 lira alacak.

Siber güvenlik, bulut bilişim, oyun geliştirme uzmanı ve kodlama gibi alanlarda düzenlenecek olan işbaşı eğitim programlarına katılan 18-29 yaş arası gençler için işbaşı eğitim programlarının süresi en fazla 9 ay uygulanır.


BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

-Kuruma kayıtlı işsiz olmak,
-15 yaşını tamamlamış olmak,
-İşverenin birinci veya ikinci dereceden kan hısmı veya eşi olmamak,
-Emekli olmamak,
-Programın başlama tarihinden önceki üç aylık dönemde programa başvuru yapan işverenin çalışanı olmamak,
-Program başlangıcından önceki son 1 ayda uzun vadeli sigorta kollarına ait primi yatırılmamış olmak,
-İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak.


BAŞVURU NASIL YAPILIR?

81 ilde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri aracılığı ile başvuru yaparak, iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanarak programa katılmak mümkün.