Üç Aylar ne zaman başlıyor?

Müslüman vatandaşların merak ettiği ve gündemde sıkça araştırdığı Üç Aylar 2019 yılında ne zaman başlıyor? İslam dünyasında önemli bir yeri bulunan Üç Aylar boyunca hangi ibadetlerin yapılması gerekir?

Giriş Tarihi 05 Şubat 2019, 16:32 Güncelleme 05 Şubat 2019, 16:32
Üç Aylar ne zaman başlıyor?

İÇİNDEKİLER

Recep, Şaban ve Ramazan aylarını içerisinde barındıran Üç Aylar, Müslüman alemi için büyük önem taşıyor. Dua ve tövbe ayları olarak da bilinen Üç Aylar'ın hangi tarihte başlayacağı Diyanet takviminde belli oldu. İşte merak edilen detaylar…

ÜÇ AYLAR 2019 TAKVİMİ

Üç Aylar 2019 yılında 8 Mart tarihinde idrak edilecek. Sırasıyla Recep, Şaban ve Ramazan ayları yaşanacak. Regaib Kandili, Miraç Kandili ve Berat Kandili gibi önemli geceleri de içerisinde bulunduran Üç Aylar için heyecanlı bekleyiş sürüyor.



ÜÇ AYLARDA HANGİ İBADETLER YAPILIR?

Üç Aylar, Rahmân olan Allah'ın rahmetinin sağnak sağnak yağdığı aylardır. Bereket ve feyzinden istifade etmesini bilenler, bu aylardan büyük kazançlar elde eder. Bu bakımdan üç ayların kıymeti pek büyüktür. Ahiret sermayesinin artmasına vesile olan kudsî aylardır. Bol bol dua etmek ve tövbe etmek gerekir. Kuran-ı Kerim okunmalı, fakirlere yardım eli uzatılmalıdır. Kaza namazı kılınmalı, aile büyükleri, hasta olanlar ziyaret edilmelidir. Bolca oruç tutmak da oldukça sevaptır.



ÜÇ AYLAR DUASI

"Ey Rabbim! Bize Receb'i ve Şa'ban'ı mübarek kıl ve bizi Ramazan'a ulaştır."

"Allah'ım Recep ve Şaban'ı bizim hakkımızda mübarek ve bereketli kıl ve bizi Ramazan ayına eriştir, iman ile son nefesimizi verdir, Kur'anı bize okumasını ve uygulamasını kolay kıl. Kıldığımız namazları, yaptığımız duaları, tuttuğumuz oruçları kabul et. Günahlarımızı affet. Bizleri iyi kullarından nasip eyle. Allah'ım ailemizle, yakınlarımızla Ramazan ayında birlikte olmamızı, oruç tutmamızı nasip eyle."