Klinik Beslenme Uzmanı
Dr. Michael Greger, hastalıkların yediğimiz besinlerden yayıldığını açıkladı. Alzheimer'dan kansere pek çok hastalığın sadece
sağlıklı beslenerek önlenebileceğini açıkladı. Sağlıklı böbrekler için de
kırmızı etten uzak durulması gerektiğini vurguladı. Şu bilgileri paylaştı:
Böbrekler, genelde insan sağlığında hafife alınan organlardandır. Ancak onlar kanı süzen
ileri bir teknolojidir. Dur durak bilmez bir su filtresi gibi gece gündüz çalışır. Her gün atılan
1-2 litrelik idrarı yapmak için
24 saatte 140 litre kanı işler.
KALBE DE ZARAR VERİR
Böbrek hastalıkları, günümüzde en sık karşılaşılan rahatsızlıkların başında gelir. Böbreklerin düzgün çalışmaması tüm vücudu olumsuz etkiler. Sağlıksız böbrekler, kalp yetmezliğine bile neden olabilir. Böbreklerin sağlıklı olmasında beslenme alışkanlıklarımızın önemi büyüktür. Çünkü böbrekler, zehirli ve gereksiz atıkları idrar aracılığıyla süzer. Sağlıklı börekler için
hayvansal proteinlerden, hayvansal yağlardan ve
kolesterol içeren besinlerden mutlaka uzak durmak gerekir. Yüksek hayvansal protein alımı, böbreğin iş yükünü artırır.
Böbreklerin işleyişine büyük zarar verir. Araştırmalar,
bitkisel temelli beslenen kişilerin böbrek fonksiyonlarının daha iyi olduğu görülmüştür. Bu da aldıkları toplan protein miktarının az olmasından kaynaklıdır.
SEBZE MEYVE TÜKETİN
Araştırmalarda, böbrek hastalarına
et yerine meyve ve sebzeler verildi. Sonuç oldukça ilginçti. Çünkü meyve sebze yendikten sonra
böbreklerin daha düzenli çalıştığı tespit edildi. Sağlıklı böbreklere sahip olmak için
sigarayla da vedalaşmak gerekir. Yine
sosis, sucuk gibi işlenmiş etlerin de sofradan uzak tutulmasında fayda var.