Son dakika: İŞKUR Sağlık Bakanlığı kura sonuçları açıklandı! İŞKUR Sağlık Bakanlığı kura sonuçları sorgulama

Sağlık Bakanlığı'na 6409 işçi alımı için başvurular gerçekleştirilmişti. İŞKUR aracılığı ile yapılacak işçi alımının kuraları bugün çekildi. Peki,  kura çekimi sonuçları nereden, nasıl öğrenilir? İşte kura çekimine ilişkin detaylı bilgiler...

Giriş Tarihi 15 Ocak 2019, 00:00 Güncelleme 15 Ocak 2019, 20:38
Son dakika: İŞKUR Sağlık Bakanlığı kura sonuçları açıklandı! İŞKUR Sağlık Bakanlığı kura sonuçları sorgulama

İÇİNDEKİLER



Sağlık Bakanlığı kura sonuçları için heyecanlı sona erdi. Sağlık Bakanlığı'nın İŞKUR işbirliğinde gerçekleştirdiği başvuruların ardından kura çekimi bugün yapıldı. Ambulans şoförü, güvenlik görevlisi, hasta kabul görevlisi gibi toplamda 6409 personel alımı bugün belli oldu. Peki, İŞKUR Sağlık Bakanlığı kura sonuçları nereden, nasıl öğrenilir? İşte 2019 Sağlık Bakanlığı personel alımına ilişkin detaylı bilgiler...

SAĞLIK BAKANLIĞI KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI!

Belirlenen takvime göre, kura çekimi 15 Ocak Salı günü gerçekleştirildi. Başvuru yapan adaylar, kura sonuçlarını ise https://iscisonuc.saglik.gov.tr internet adresinden erişime öğrenebilir.

SONUCUNUZU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ



Kura usulune tabi taleplerden;

Bilgisayar Sistem Kurulum Bakım Onarım ve Arıza Giderme Elemanı, Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Servis Destek Elemanı, Elektrikçi (Genel), Güvenlik Görevlisi (Silahsız), Klinik Destek Elemanı (Hastane), Şoför (Yolcu Taşıma), Veri Giriş Kontrol İşletmeni ve Yardımcı Klinik Elemanı (Diş) mesleklerine ilişkin 5037 sürekli işçi alımı için İŞKUR'un gönderdiği ve talep şartlarına uyan başvuru sahiplerinin tamamının yer aldığı listeler esas alınmak suretiyle münhal kadronun dört katı asil dört katı yedek noter huzurunda kura ile belirlendi.



YEDEK LİSTE OLUŞTURULDU

Kura ile ayrıca aynı sayıda yedek adayın isimlerini kapsayan liste oluşturuldu. Belirlenen asıl ve yedek aday listeleri Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün www.yhgm.saglik.gov.tr internet adres inde ilan edildi.



İL SAĞLIK MÜDÜRLÜKLERİNE GÖNDERİLECEK

Sağlık Bakanlığı tarafından kura usulü ile belirlenen listeler ile İŞKUR tarafından doğrudan sınava esas bildirilen listeler il sağlık müdürlüklerine gönderilecek olup il sağlık müdürlüklerince sınava katılacak adaylardan başvuru belgelerini teslim etmeleri istenecektir. İl sağlık müdürlükleri tarafından ilgili belge kontrolü yapılarak talep şartlarına uygun adayların hangi tarihte ve nerede sözlü sınava katılacağı ilgili il sağlık müdürlüğünün internet adresinde ilan edilecek olup adaylara herhangi bir yazılı tebligat yapılmayacak.



SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL SINAVI NASIL YAPILACAK?

Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatı birimlerindeki ilan edilen tüm kadrolara iş başvurusunda bulunanlar, il sağlık müdürlükleri tarafından sözlü sınava tabi tutulacak.

Sözlü sınav, adayların başvurdukları hizmet alanına ilişkin mesleki bilgi ve becerilerden, yürütmekle yükümlü olacakları vazifelerdeki yetkinliklerini ölçmeye yönelik ve eğitim düzeylerine uygun olarak yapılacak.


Sözlü sınavda tüm adaylar 100 tam puan üzerinden değerlendirilecek. Adayların atanmaya esas başarı puanı ve başarı sıralaması bu puan üzerinden tespit edilecek.

Adayların sınav yeri, sınav tarihi, sınav sonuçları, itiraz sonuçları, asıl ve yedek aday listeleri ile diğer her türlü duyurular sınavı gerçekleştirecek olan il sağlık müdürlüklerinin internet adresinde ilan edilecek.

Adaylar, sınav sonuçlarının ilanından itibaren 3 iş günü içinde sınav sonuçlarına ilişkin itiraz dilekçelerini sınav kurulu veya kurullarına sunulmak üzere il sağlık müdürlüklerine yazılı olarak verebilecek.

Sınav kurulu veya kurullarınca, başarı puanı en yüksek adaydan başlanmak suretiyle kadro sayısı kadar asıl ve aynı sayıda yedek aday belirlenecek.

Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 5'inci maddesinde belirtilen "işe göndermede öncelikli olanlar" ibaresindeki hüküm ile KPSS'de başarılı olmak yerleştirmede başvuran lehine tek başına bir hak teşkil etmeyecek.

Atamaya hak kazanan adaylardan doğum, hastalık, askerlik gibi nedenlerle göreve başlayamayacak durumda olanların, bu durumlarını belgelendirerek Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğüne başvurmaları halinde, diğer atama şartlarını taşımaları kaydıyla göreve başlamalarına engel durumun sona ermesini müteakip en geç 30 gün içinde göreve başlamaları sağlanacak.