İstanbul Cuma namazı vakti: 11 Ocak 2019 İstanbul'da cuma saati kaçta? (Diyanet)

İstanbul cuma saati, İslam aleminin bayramı olarak bilinen bu mübarek günde en çok aranılanlar arasında. İstanbul'da camiler cuma namazı için hazırlandı. Peki, İstanbul'da cuma namazı saat kaçta kılınacak? İşte Diyanet'in resmi internet sitesinden alınan bilgiye göre, 11 Ocak İstanbul cuma namaı saati...

Giriş Tarihi 11 Ocak 2019, 00:00 Güncelleme 11 Ocak 2019, 11:00
İstanbul Cuma namazı vakti: 11 Ocak 2019 İstanbul’da cuma saati kaçta? Diyanet

İÇİNDEKİLER

İstanbul cuma saati! İslam alemi öğle vakti kılınacak cuma namazı için hazırlanıyor. Hz. Muhammed döneminden günümüze kadar kılına gelmiş olan farz namazlardan cuma namazı İstanbul'da saat kaçta kılınacak? İşte 11 Ocak İstanbul cuma namazı vakti...

İSTANBUL CUMA NAMAZI VAKTİ (11 OCAK 2019)

İstanbul'da bugün cuma namazı saat 13.17'de okunacak ezanın ardından kılınacak.

11 Ocak İstanbul namaz vakitleri;

İmsak: 06:51
Güneş: 08:21
Öğle: 13:17
İkindi: 15:40
Akşam: 18:02
Yatsı: 19:27

İSTANBUL NAMAZ VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYIN

CUMA NAMAZININ HÜKMÜ NEDİR?

Cuma namazı vacib(farz)dır. Onun vucubiyyeti kitab, sünnet ve icma ile sabittir. Müslümanlar cemaat ile onu iki rekât olarak kılarlar, farz-ı ayndır. Herhangi bir özür sebebiyle cuma namazı kaçırılacak olursa, öğle namazı onu telâfi eder. Kur'ân'dan delili yüce Allah'ın şu buyruğudur: "Ey iman edenler! Cuma günü namaz için çağrıda bulunulduğu vakit Allah'ın zikrine koşun ve alışverişi bırakın. Eğer bilirseniz bu sizin için daha hayırlıdır." (el-Cumua, 62/9)

CUMA NAMAZINDA OKUNAN DUALAR

- Sübhaneke: Sübhânekellâhümme ve bi hamdik ve tebârekesmük ve teâlâ ceddük (ve celle senâük) ve lâ ilâhe ğayrük.

- Ettehiyyâtü: Ettehiyyâtü-lillâhi ves-selevâtü vet-tayyibâtü esselâmü aleyke eyyühen-nebiyyü ve rahmetüllâhi ve berakâtüh, esselâmü aleynâ ve alâ ibâdillâhis-sâlihiyn. Eşhedü ella ilâhe illallâh. Ve eşhedü enne Muhammeden abdühû ve Rasûlüh.

- Allâhümme Salli ve Allâhümme Barik: Allahümme salli alâ Muhammediv ve alâ âl-i Muhammed. Kemâ salleyte alâ ibrahime ve alâ âl-i ibrahim. İnneke Hamidüm Mecîd.

Allahümme bârik alâ Muhammediv ve alâ âl-i Muhammed. Kemâ bârekte alâ ibrahime ve alâ âl-i ibrahim. İnneke Hamidüm Mecîd.

- Rabbenâ âtina ve Rabbenâğfirli: Rabbenâ âtina fid'dünyâ haseneten ve fil'âhirati haseneten ve kınâ azâbennâr. Birahmetike yâ Erhamerrahimîn.

Rabbenâğfirlî ve li-vâlideyye ve lil-Mü'minine yevme yekûmü'l hisâb.

- Kunut Duaları: Allâhümme innâ nesteînüke ve nestağfirüke ve nestehdik. Ve nü'minü bike ve netûbü ileyk. Ve netevekkelü aleyke ve nüsni aleykel-hayra küllehü neşkürüke ve lâ nekfürüke ve nahleu ve netrükü men yefcürük.