Ökse otu kısırlığı bitirir | Maria Treben’in şifalı reçeteleri yalnızca TAKVİM’de...

Maria Treben, bitkilerle kısırlığı da tedavi etti. Ökse otu çayının özellikle kadınlardaki kısırlığı engellediğini belirtti. Mısırın ödem attığını, papatyanın ise romatizma ağrılarını azalttığını söyledi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Ocak 2019 Güncelleme 07 Ocak 2019, 07:58
Ökse otu kısırlığı bitirir | Maria Treben’in şifalı reçeteleri yalnızca TAKVİM’de...

İÇİNDEKİLER

Tüm hastalıkların şifası doğada saklıydı. Çek yazar ve şifacı Maria Treben, bitkilerden oluşan tedavi yöntemlerini kitaplarında anlattı. Alzheimer'dan kansere kadar pek çok hastalığın, bu bitkilerden yapılan çay ve banyolarla iyileştirilebileceğini açıkladı. Binlerce kişiyi iyileştiren Treben, bu bitkilerin mutlaka doktora danışılarak tüketilmesi gerektiğini açıkladı. TAKVİM, dünyaca ünlü şifacının reçetelerine okuyucuları için ulaştı...
MISIR ÖDEM ATAR
Dünyanın her bölgesinde yetişen mısır, idrar sökücü özelliği ile bilinir. Aynı zamanda kilo vermeye yardıncı olur. Mısır püskülleri güçlü idrar sökücü etkisi ile bağırsakları korur. Ödemin kolayca atılmasını sağlar. İdrar yolu taşı, ödem, böbrek, mesane iltihabı, gut ve romatizmaya çok tesirlidir. Böbrek kolitlerinde başarıyla kullanılır. Bu hastalıkların hepsinde de iki veya üç saatte bir dolu yemek kaşığı kullanmak gerekir.

ÇAY: Bir su bardağı sıcak suya bir dolu tatlı kaşığı mısır püskülü konur. Kısa süre demlenir süzülür ve şekersiz içilir.
SARI BALLIBABA VARİSİ ÇÖZER
Rutubetli ormanlarda yetişen bu bitki, kadın hastalıklarını çözer. Varisli damarlara çayından yapılan pansuman çok iyi gelir. Diyaliz makinesine bağlanma durumundaki böbrek hastalarını iyileştirir.

ÇAY: Bir dolu tatlı kaşığı otu, bir su bardağı su ile haşlayın ve bir dakika demleyin.

KOMPRES: Yarım litre suya, 3 dolu tatlı kaşığı otu koyup haşlayın, bir dakika demleyin ardından süzün. Çay posasını beze koyarak hastalıklı bölgeye sıcak kompres yapın.
PAPATYA MİDE AĞRISINI KESER
Papatya çiçeği, sakinleştiricidir. Karın ağrıları ve kramplara faydalıdır. Kusma, ishal, mide ağrısı, uykusuzluk ve diş ağrılarını iyileştirir. Ter atıcı özelliği olduğundan dinlendiricidir. Hemoroit şikayetlerini azaltır. Romatizma ağrılarını dindirir.

ÇAY: 1 su bardağı suya, bir tatlı kaşığı konur ve demlenir.
BANYO: Saç banyoları için 2 avuç papatya çiçeği üstüne sıcak su dökülür ve demlenir. Banyo suyuna eklenir. BUHAR: Bir yemek kaşığı papatyaya bir litre kaynar su dökülür. Ve buharı bir havlu içine çekilir.
PORTAKAL NERGİSİ BAĞIRSAKLARI KORUR
En değerli bitkilerin başında gelen portakal nergisi, kanı temizler. Varis şikayetlerini azaltır. Kanser hastalarının ağrılarını azaltır. Kalın bağırsak iltihabını tedavi eder.

ÇAY: Bir tatlı kaşığı otu, bir su bardağı su ile kaynatıp demleyin.
KREM: Dört avuç yaprak ve çiçekleri ufak ufak kesin. 500 gr. içyağı içerisinde kızdırın. Ateşten alın. 1 gün soğutun. Ertesi günü bir tülbentin içinden geçirin. Kavanozlara koyun.
ÖKSE OTU TANSİYONU DENGELER
Şeker hastalığının olumsuz etkilerini azaltır. Damar sertliğini önler. İnmeden korur. Yüksek tansiyon kalp rahatsızlığı ve baş dönmesine birebirdir. Menopozda kalp çarpıntısı, ateş basması ve nefes darlığı şikayetlerini azaltır. Taze ökse otu suyu, kadınlarda kısırlığı yok eder. Bu taze sudan her gün kahvaltıdan yarım saat önce 25 damla, akşam ise yatmadan önce 25 damla içilmelidir.

KREM: Taze yaprak ökse otu meyveleri hayvan yağında karıştırılır.
ÇAY: 1 su bardağı suya bir dolu tatlı kaşığı ökse otu geceden konur. Sabah hafifçe ılıtılır ve süzülür.


YARIN: AKCİĞERE SINIR OTU

OTLARIN ŞİFRESİ 5 / SİNEM UYSAL