Hadi ipucu sorusu: Pokemon eğiticisi olmak isteyen çizgi karakter kimdir? 3 Ocak 2019

Hadi ipucu sorusu yayınlandı. 1997 yılında Japonya'da yayın hayatına başlayan Türkiye'de ise 2000 yılında yayınlanan Pokemon çizgi filmi Hadi ipucu sorusunda yer aldı. Peki, Pokemon eğiticisi olmak isteyen çizgi karakter kimdir? İşte 3 Ocak Hadi ipucu sorusu ve yanıtı...

Giriş Tarihi 03 Ocak 2019, 00:00 Güncelleme 03 Ocak 2019, 16:34
Hadi ipucu sorusu: Pokemon eğiticisi olmak isteyen çizgi karakter kimdir? 3 Ocak 2019

İÇİNDEKİLER

Hadi ipucu sorusu için bekleyiş sona erdi. Bugün 20.30'da yapılacak Hadi yarışmasının ipucu sorusu için yapılan açılamada, "Bugünkü ipucumuz Poke topundan çıkıyor! İpucunu şimdiden yakaladın değil mi sevgili hadici? Pokemon eğiticisi olmak için Pallet kasabasından ayrılan ve tüm Pokemonları yakalayarak gelmiş geçmiş en iyi Pokemon eğiticisi olmak isteyen çizgi karakter kimdir biliyor muyuz?" denildi. İşte 3 Ocak Hadi ipucu yanıtı...

HADİ İPUCU SORUSU (3 OCAK 2019)

Soru: Pokemon eğiticisi olmak isteyen çizgi karakter kimdir?

Cevap: ASH KETCHUM

POKEMON KONUSU NEDİR?

Ash Ketchum, geleceğin büyük eğitmeni olacaktır. 10 yaşına bastığı gün Pokémon'unu alacağı için çok heyecanlıdır. Sabah biraz geç kalır haliyle, koşarak Profesör Oak'ın laboratuvarına gider. Profesör Oak Pokémonlar hakkında detaylı bilgiye sahiptir. Adı üstünde, bir profesör. Profesör Oak ona geç kaldığını ve de bütün Pokémonların alındığını söyler ama bir Pokémon kalmıştır, Pikachu. Fakat bu Pokémon hiç söz dinlemez, hatta Pokétopu'na bile girmez. Ash ise çaresiz kalmıştır, kabul eder. Dışarı çıktığında rakibi Gary Pokémonunu almış, hatta hava atıyordur. Gary yola çıktığında, Ash kafasına Dünya'nın en büyük eğitmeni olmayı kafasına koymuştur. Gary ise artık onun en büyük rakibidir. Profesör Oak ise ondan bir istekte bulunur, ona Pokédex verir ve Pokedex'i tamamlamasını ister. Ash ise çaresiz kabul eder.

Ash Ketchum sadece Kanto Bölgesi'nde Pokémon eğitimcisi olmak ister. O Pikachu'yu seçer, çünkü alarmlı saatini kırdıktan sonra, Ash randevusu için çok geç kalmıştır ve tüm geleneksel başlangıç pokemonları (Bulbasaur, Charmander, Squirtle) seçilmiştir. Çocukluk rakibi ismi Gary (Orijinal Japon serisinde Shigeru). Ash yanlışlıkla Misty (Orijinal Japon serisinde Kasumi) adında bir kızın bisikletini kırar; bisikletini geri almak için onunla gitmeye başlar, ama hemen yakın arkadaşı olur. Misty büyük bir su Pokémonu eğitmeni olmak için çalışır. Kısa süre sonra, Ash Pewter şehri jimnastik salonu lideri Brock (Orijinal Japon serisinde Takeshi) la savaşır, Ash başta Brock'un Onix'ine yenilir, ama rövanşta bir Kaya Rozeti kazanır. Bunun üzerine Brock, uzaklaşmış babası jimnastik salonu lideri görevlerine geri dönmesi üzerine ve dünyanın en büyük Pokémon yetiştiricisi olma hedefiyle Ash ve Misty'nin yolculuklarına eşlik eder.

Ash'in Kanto yolculuğu onunla birlikte Indigo Ligi Pokémon Turnuvasında yarışmak için yıllık Indigo yaylası Viridian Şehri'nde düzenlenen gerekli sekiz rozetleri toplaması sona eriyor. Varışından Ash üzerine tekrarlanan öneriler onun zamanını eğitimle harcaması gerekir ve turnuvaya hazırlanmaya omuz silkiyor. O sonuçta çeyrek finalde Richie'nin bir Pikachusu "Sparky" dahil olmak üzere aynı Pokémon birçok kullanır.Daha sonra maçın sonunda Ash'in sedece Charizardı kalır. Ash çaresiz olarak Charizard'ı seçer.Fakat Charizard Ash'i dinlemediği için Ash rakibi Richie'ye yenik düşer.

Indigo Ligi'nden sonra, Ash, Portakal Adaları yolculuğunda ortaya koyduğu Portakal ligi yarışmasından önce kısa sürede Pallet Kasabası'na döner. Brock, Ash ve Misty'le sürdüğü Pokémon araştırması için parça şiretini sonunda Profesör Ivy'le sürdürür. Bu noktada yeni bir karakter Tracey Sketchit (Orijinal Japon serisinde Kenji) Ash'e katılır. Ash dört rozeti toplar ve çok deneyimli bir antrenör olan, Portakal Ligi şampiyonu, Drake'e karşı savaşır. Uzun süren savaş sonunda Pikachu, Drake'in Dragonite'ını şimşek saldırısıyla nakavt eder.

Pokemon toplam 19 sezondur. Türkiye'de sadece 211 bölüm olan 4 sezonun tamamı yayınlanmıştır. Ayrıca Pokemon'un 18 tane sinema filmi vardır. İlk 7 filmin Türkçe dublajı vardır.

Pokemon'un Türkiye'de ilk 4 sezonu Türkçe yayınlanmıştır. 4.sezondan sonra yaşanan bazı olaylar sonucu çizgi film Türkiye'de yasaklanmıştır. Ancak şu anda Disney XD (Türkiye) kanalında yeni sezonlar Türkçe yayınlanmaktadır.