Şifacı Maria Treben, hastalıkların tedavisinin doğadan geldiğini söyledi. Bitkisel kürleri ile binlerce kişiyi iyileştirdi. Kitapları satış rekorları kıran Treben, bitkisel reçetelerinin doktor kontrolünde tüketilmesi gerektiğine dikkat çekti. TAKVİM, dünyayı iyileştiren şifacının reçetelerini, okuyucuları için derledi...
GÖĞÜS HASTALIKLARI: Tedavi ameliyat yapıldıktan sonra başlar. Yaralar, koltuk altına kadar portakal nergisi kremi ile yağlanır. Ayrıca 300 gr. portakal nergisi, 100 gr. civanperçemi ve 100 gr. ısırgan otunu iyice karıştırın. Her 1 su bardağı için bir dolu tatlı kaşığı hesap edin. 1.5-2 litrelik bu çaydan gün boyu yudum yudum için.
KARACİĞER HASTALIKLARI: Sabah ve akşam yemeklerinden yarım saat önce birer fincan kurtayağı çayı çok faydalıdır. Siroz gibi hastalıklarda meydana gelen nefes darlığı, bu çay sayesinde derhal yok olur. 1 su bardağı suya bir silmeden az tatlı kaşığı hesaplanır. Sabah ve öğleden sonra yatakta 2 saat sürülmesi gereken kırk kilit buhar banyosu yapılır.
GIRTLAK HASTALIKLARI: Ebegümeci kuruyunca şifasının üçte birini kaybeder. Bu nedenle taze olanlarını kullanmak gerekir. Her 1 bardak su için bir tatlı kaşığı hesap edilir ve günde 2.5 litre çayı içmek gereklidir. Otları geceden soğuk suya bırakıp sabah ılıtarak süzüp bir termosa boşaltıp veya her sefer buhar ile ısıtmalıdır. 4 fincan gün boyu yudum yudum içilmelidir. 6 fincan da çalkalama ve gargara için kullanılır. Yemek borusu hastalıklarında da aynı tedavi uygulaması yapılır. Taze yoğurt otu çayı ile sık sık ve derin gargaralar yapılır.
KEMİK HASTALIKLARI: Kan yapıcı özelliği dolayısıyla civanperçemi çayı günde 4 fincan içilir. Ayrıca iki fincan ısırgan otu çayı, 2 fincan portakal nergisi çayı da kanı temizleyici olarak mümkünse taze olarak içilir. Kemik ağrıları kanser metastazından meydana geliyorsa, metastazın kaynaklandığı bölgeleri tedavi etmek gerekir.
LÖSEMİ: 20 gr. çıban otu, 25 gr. yoğurt otu, 25 gr. civanperçemi, 20 gr. pelin otu, 30 gr. mürver goncası, 30 gr. portakal nergisi, 30 gr. kırlangıç otu, 30 gr. ısırgan otu, 15 gr. kılıç otu, 15 gr. karahindiba kökü ve 25 gr. sarı iskorçina... Bir su bardağına bir dolu tatlı kaşığı çay hesap edilir. Gün boyu yudum yudum içilir. Bu karışımdan günde 2 litre içilmelidir.