Karaciğerin dostu enginar

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Aralık 2018 Güncelleme 31 Aralık 2018, 07:58
Karaciğerin dostu enginar

İÇİNDEKİLER

Beslenme bozuklukları, obezite, insülin direnci ve hareketsizlik, karaciğerin yağlanmasına neden oluyor. Dahiliye Uzmanı Dr. Beyhan Baltacı, Türkiye'de her 5 kişiden birinin karaciğerinde yağlanma olduğunu söylüyor. Bu hastalıktan korunmak için bol sebze tüketimini ve zayıflanması gerektiğini belirtiyor. "Paketli, hazır gıdalardan kaçınılması, sucuk, sosis, sakatatlarının tüketiminin kısıtlanması, kontrollü bal tüketimi, enginar tüketiminin artırılması, haftada en az 150 dakika tempolu yürüyüş yapılması da karaciğer yağlanmasından korunmanın yöntemlerindendir" diyor.