İstanbul'da jandarmadan fuhuş operasyonu

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı tarafından Silivri'de bulunan 2 otel ile bir bara eş zamanlı fuhuş operasyonu düzenlendi. Operasyon sonucu 20 yabancı uyruklu kadın ve işletme sahipleri ile mesul müdürleri gözaltına alındı.

Giriş Tarihi 23 Aralık 2018, 00:00 Güncelleme 23 Aralık 2018, 11:17
İstanbul’da jandarmadan fuhuş operasyonu

İÇİNDEKİLER

İstanbul İli Silivri İlçesinde bulunan (2) otel (1) kafede yabancı uyruklu kadınların kanunlara aykırı olarak konsomatris olarak çalıştırıldığı bilgisi İstanbul İl Jandarma Komutanlığınca alındı. Söz konusu kadınların; ev işleri ya da çocuk bakıcılığı hizmetlerinde çalıştırılacaklarına inandırılarak Türkiye'ye getirildiği ve zorla fuhuş yaptırıldığı bilgisi elde edildi.

Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, İstanbul İl Jandarma Komutanlığından çok sayıda personelin katılımıyla söz konusu mekânlara eş zamanlı operasyon düzenlendi.



20 YABANCI UYRUKLU KADIN YAKALANDI
Operasyonda, (20) yabancı uyruklu kadın yakalanmış, çok sayıda tabanca fişeği ile (1) adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen yabancı uyruklu kadınlardan (3)'ünün HIV virüsü taşıdığı tespit edildi. Söz konusu yabancı uyruklu şahıslar sınır dışı edilmek üzere Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

Fuhuşa aracılık ve yer temin etmek suçundan da arandığı belirlenen otel müdürlerinden (A.D.) ile birlikte diğer (3) şüpheli şahıs gözaltına alındı. Baskın düzenlenen mekânların işletmecileri hakkında, idari işlem uygulanarak söz konusu mekânlar kapatıldı.

Operasyon kapsamında yakalanan toplam (4) şüpheli zorla fuhuş yaptırmak ve cinsel istismar suçlarından adli makamlara sevk edildi.