2019 Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı hangi gün başlayacak?

Kurban Bayramı ne zaman? 2019 yılı Kurban Bayramı hangi günlerde kutlanacak? Kurban Bayramı, Müslümanlar tarafından Hicri Takvime göre Zilhicce ayının 10. gününden itibaren dört gün boyunca kutlanan bir dini bayramdır. Kurban Bayramı, nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan birçok ülkede dinî bayram olmasının yanı sıra resmî tatil olarakda kutlanır. Peki, 2019 Kurban ve Ramazan bayram tatili ne zaman? İşte detaylar...

Giriş Tarihi 18 Aralık 2018, 00:00 Güncelleme 18 Aralık 2018, 17:30
2019 Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı hangi gün başlayacak?

İÇİNDEKİLER

İslam aleminde çok özel yere sahip olan Kurban Bayramı'nın ne zaman başlayacağı belli oldu. Şimdiden 2019 yılı tatil günlerini araştırmaya başlayan vatandaşlar bu tarihlerde yapabilecekleri tatiller için erken rezervasyon fırsatlarından yararlanmaya çalışıyor. Peki 2019 tatil günleri içerisinde yer alan Kurban Bayramı'nda kaç gün tatil olacak?

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2019 dine günler takvimde yer alan bilgilere göre, Kurban Bayramı 2019 yılında Ağustos ayına denk geliyor. Kurban Bayramı'nın birinci günü gelecek yıl 11 Ağustos'ta dördüncü ve son günü ise 14 Ağustos'ta idrak edilecek.

KURBAN BAYRAMI NEDİR?

Kurban Bayramı, Müslümanlar tarafından Hicri Takvime göre Zilhicce ayının 10. gününden itibaren dört gün boyunca kutlanan bir dini bayram. Zilhicce ayının onuncu, on birinci ve on ikinci günlerine 'Eyyâm-ı nahr' (Kesme günleri) ve bir önceki gün olan Zilhicce ayının dokuzuncu gününe Arife denir. Kurban Bayramı, aynı zamanda İslam âleminin her yıl Mekke'de hac farizasını ifa ettikleri vakittir.

Kurban Bayramı, nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan birçok ülkede dinî bayram olmasının yanı sıra resmî tatil ilan edilir. Ramazan Bayramı ile beraber İslam dinindeki en önemli iki bayramdan biridir.

Hicri takvim bir ay takvimi olduğu için yıllar güneş temelli miladi takvimden 11-12 gün kısadır. Bu nedenle Kurban Bayramı her sene 11-12 gün daha erken kutlanır. Yaklaşık 33 senede bir bayramı aynı tarihlere tekabül eder.

İslam dini terimi olarak Kurban, Allah'a yaklaşmak ve Allah rızasına ermek niyetiyle kesilen, kurban edilen, hayvan demektir. Kur'an'da geçen İbrahim peygamber ve oğlu İsmail ile ilgili kıssadan yola çıkarak, kurban kavramı, çok daha genel bir adanmışlığı, Allah için bireyin her şeyini feda edebilecek olmasını, Allah'a teslimiyeti ve ona karşı şükür içinde olmayı ifade etmektedir.