Bugünkü
Takvim

Hastalıklara kış kış

Hastalıklara kış kış
Mevsiminde tüketilen sebze-meyveler, grip ve soğuk algınlığının yanında diyabet, kanser, kalp ve kolesterol hastalıklarından da koruyor. Uzmanlar, kış aylarında tüketilmesi gereken besinleri sıralıyor:

Lahana: Yüksek posa içeriği ile bağırsakları güçlendirir. Diyabet ve kolon ine karşı koruyucudur.
Brokoli: Bağırsakları korur. Kolesterolü düşürür ve kanser riskini azaltır.
Karnabahar: Kanser, diyabet ve kalp hastalıklarıyla mücadele eder.
Balkabağı: Gözleri güçlendirir. Akciğer kanserinden korur.
Yer elması: Diyabetten korur. Kabızlığı bitirir.
Ispanak: Kan şekerini dengeler. Gözleri güçlendirir.
Kereviz: Alzheimer'dan korur. Kolesterolü dengeler.
Pırasa: Kalp dostudur.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan TAKVİM veya takvim.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.


Turkuvaz olarak kişisel verilerinizi işliyor, aynı zamanda kanunlarda öngörülen teknik ve idari tedbirleri alarak bu verilerinizin korunması için elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz. İşlenen kişisel verilerinize ilişkin aydınlatma metnine veri politikası sayfasını ziyaret ederek ulaşabilirsiniz.