Hastalıklara kış kış

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Aralık 2018 Güncelleme 16 Aralık 2018, 07:59
Hastalıklara kış kış

İÇİNDEKİLER

Mevsiminde tüketilen sebze-meyveler, grip ve soğuk algınlığının yanında diyabet, kanser, kalp ve kolesterol hastalıklarından da koruyor. Uzmanlar, kış aylarında tüketilmesi gereken besinleri sıralıyor:

Lahana: Yüksek posa içeriği ile bağırsakları güçlendirir. Diyabet ve kolon kanserine karşı koruyucudur.
Brokoli: Bağırsakları korur. Kolesterolü düşürür ve kanser riskini azaltır.
Karnabahar: Kanser, diyabet ve kalp hastalıklarıyla mücadele eder.
Balkabağı: Gözleri güçlendirir. Akciğer kanserinden korur.
Yer elması: Diyabetten korur. Kabızlığı bitirir.
Ispanak: Kan şekerini dengeler. Gözleri güçlendirir.
Kereviz: Alzheimer'dan korur. Kolesterolü dengeler.
Pırasa: Kalp dostudur.