Bugünkü
Takvim

Hastalıklara kış kış

Hastalıklara kış kış
Mevsiminde tüketilen sebze-meyveler, grip ve soğuk algınlığının yanında diyabet, kanser, kalp ve kolesterol hastalıklarından da koruyor. Uzmanlar, kış aylarında tüketilmesi gereken besinleri sıralıyor:

Lahana: Yüksek posa içeriği ile bağırsakları güçlendirir. Diyabet ve kolon ine karşı koruyucudur.
Brokoli: Bağırsakları korur. Kolesterolü düşürür ve kanser riskini azaltır.
Karnabahar: Kanser, diyabet ve kalp hastalıklarıyla mücadele eder.
Balkabağı: Gözleri güçlendirir. Akciğer kanserinden korur.
Yer elması: Diyabetten korur. Kabızlığı bitirir.
Ispanak: Kan şekerini dengeler. Gözleri güçlendirir.
Kereviz: Alzheimer'dan korur. Kolesterolü dengeler.
Pırasa: Kalp dostudur.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan TAKVİM veya takvim.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.