Son dakika: Meteoroloji bu bölgeleri uyardı! İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? 23 Kasım 2018 hava durumu

Hava durumuna ilişkin son dakika tahminleri Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden geldi. Meteoroloji'den yapılan değerlendirmelere göre bugün özellikle Marmara Bölgesi için sağanak yağış ve fırtına uyarısı yapıldı. Bölgedeki fırtına ve olumsuz hava koşulları nedeniyle sabah saatlerindeki deniz seferlerinde de iptaller meydana geldi. Meteoroloji hava sıcaklıklarının da 4 derece kadar azalacağını duyururken vatandaşlar bugün hava nasıl olacak? Kar yağacak mı? İstanbul'a kar ne zaman yağacak? gibi sorulara da cevap arıyor. İşte 23 Kasım 2018 Cuma hava durumu tahminleri...

Giriş Tarihi 23 Kasım 2018, 00:00 Güncelleme 23 Kasım 2018, 08:47
Son dakika: Meteoroloji bu bölgeleri uyardı! İstanbul’da bugün hava nasıl olacak? 23 Kasım 2018 hava durumu

İÇİNDEKİLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye'nin genelinin parçalı çok bulutlu; Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, Orta ve Batı Karadeniz Kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Konya, Karaman ve Antalya'nın doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yükseklerinde yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının Türkiye'nin iç ve kuzey kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde değişmeyeceği, rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ve orta, Marmara ve Kuzey Ege'de yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI
Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre, rüzgarın Marmara ve Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esmesi beklendiği bildirildi. Açıklamada, ulaşımda aksamalar vb. olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği yönünde uyarı yapıldı. Özellikle İstanbul için henüz kar yağışı uyarısı yapılmazken yurdun doğu bölgesinin önümüzdeki günlerde kar yağışı etkisi altında olması bekleniyor.

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU​


İSTANBUL °C, 12°C
Çok bulutlu, hafif yağmur ve sağanak yağışlı

ANKARA °C, 10°C
Parçalı, kuzey ve doğu çevreleri yer yer çok bulutlu

İZMİR °C, 16°C
Parçalı ve çok bulutlu

ANTALYA °C, 22°C
Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde il geneli ile zamanla doğu çevreleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

BOLU °C, 7°C
Çok bulutlu, sabah ilk saatlerde hafif yağmurlu

TRABZON °C, 12°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

ERZURUM °C, 6°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra hafif yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri yer yer kar yağışlı

DİYARBAKIR °C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı