İşte sağlıklı bir beden için olmazsa olmazlar

Virüs ve enfeksiyonlar, vücut direncinin düşmesini bekliyor! Sağlıklı bir beden için güne kahvaltısız başlamamak gerekiyor. Yeşil çay, ıhlamur ile kırmızıbiber ise bronşit ve gribe fırsat vermiyor!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Kasım 2018 Güncelleme 22 Kasım 2018, 07:58
İşte sağlıklı bir beden için olmazsa olmazlar

İÇİNDEKİLER

Sağlıklı, hastalıklardan uzak bir yaşamın yolu güçlü bağışıklık sistemine sahip olmaktan geçiyor. Kış aylarını fırsat bilen bakteri ve enfeksiyonlar, vücut direncinin düşeceği anı bekliyor.
Bu nedenle hem hastalıklardan korunmak hem de daha kolay iyileşmek için sağlıklı bir beslenme planına sahip olmak gerekiyor.
Acıbadem Altunizade Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı İpek Ertan, bağışıklık sistemini güçlendirmenin ipuçlarını TAKVİM okuyucuları için açıklıyor...
Kahvaltısız olmaz: Kaliteli beslenmenin başında bağışıklığı arttıran besinler kadar, öğünler de geliyor. Bu yüzden güne mutlaka kahvaltı yaparak başlamak gerekiyor. Aç kalındığında bağışıklık azalıyor.
Yumurta-kefir: Vücudun yapı taşını oluşturan proteinler, bağışıklığı güçlendiriyor.
Bu nedenle her gün yumurta, et, balık, peynir, süt-yoğurtkefir, kuru baklagiller gibi kaliteli proteinler tüketmek gerekiyor.
Soğan doğal ilaç: Sülfür içeren soğan ve sarımsak, güçlü antioksidan özelliği ile hastalıklardan koruyor.
Yine soğangiller familyasında bulunan pırasayı da haftada 1-2 kez tüketmek gerekiyor.
C vitamini şart: Portakal, kivi, mandalina, greyfurt, kırmızı biber gibi besinler içerdikleri C vitamini ile hastalıklardan koruyor.
Ekmek de yiyin ama: Yulaf, ekmek mayası ve mantar gibi besinlerin yapılarında bulunan betaglukan, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Bu nedenle ekmeği ekşi mayalı tercih etmek gerekiyor.
Zencefil gücü: Vitamin ve mineral içeriği ile zencefil bağışıklığı güçlendiriyor. Zencefil, yoğurt içinde tüketebileceğiniz gibi, çorbaların veya bitki çaylarının içine de katılabiliyor.
Şifayı yudumlayın: Ihlamur çayı, boğaz ağrısını dindiriyor.
Yeşil çay ise virüsleri öndürüyor.
Üst solunum yolu hastalıklarını engelliyor. Adaçayı ve ekinezya ise virüs ve bakterilere karşı vücudu koruyor.
Bitki çayı dopingi: Hastalıklardan korunmada bitki çayları adeta doğal ilaç görevi üstleniyor. 2 yemek kaşığı yeşil çay, 2-3 parça zencefil ve 1 çimdik kırmızıbibere sıcak su ekleyip demlemek, ılıdığında ise içerisine 1 tatlı da bal katıp tüketmek hastalıklardan koruyor.