Ağızda dağılan kandil simidi nasıl yapılır? En güzel kandil simidi tarifi ve malzemeleri

Kandil simidi nasıl yapılır? Mevlid Kandili'nde komşularına kandil simidi ikram etmek isteyen hanımların evde hazırlamak istediği kandil simidi ile ilgili detayları derledik. Ağızda dağılan kandil simidi günün en çok merak edilenleri arasında yer alıyor. Peki, ağızda dağılan kandil simidi nasıl yapılır? İşte Kandil simidi tarifi ve malzemeleri...

Giriş Tarihi 19 Kasım 2018, 00:00 Güncelleme 19 Kasım 2018, 11:15
Ağızda dağılan kandil simidi nasıl yapılır? En güzel kandil simidi tarifi ve malzemeleri

İÇİNDEKİLER

Ağızda dağılan kandil simidi, günün en çok merak edilenleri arasında. Kandil günlerine özel olarak yapılan kandil simidi, Hz. Muhammed'in doğum gününü ifade eden Mevlid Kandili'nde de sofralarda yerini alacak. Mevlid Kandili'ne özel ağızda dağılan kandil simidi tarifini sizler için derledik. İşte komşularınıza ikram edebileceğiniz en güzel kandil simidi tarifi ve malzemeleri...

AĞIZDA DAĞILAN KANDİL SİMİDİ NASIL YAPILIR?

Malzemeler
125 gram margarin
2 tane yumurta (sarısı hamuru için, beyazı dışı için)
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı mahlep
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3-4 su bardağı kadar un

Üzeri için
2 yumurta akı
Susam (ya da çörek otu)

KANDİL SİMİDİ HAZIRLANIŞI

Ağızda dağılan kandil simidini hazırlamak için öncelikle, oda sıcaklığında bekletilen yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın. Bir kabın içerisine 3-4 su bardağı kadar un dökün ve unun ortasına bir çukur açın. Margarin, yumurta sarısı ve diğer malzemeleri una açtığınız çukura ekleyin.

Malzemeleri ekledikten sonra unu yoğurmaya başlayın. Bir süre boyunca unu yoğurduktan sonra ele yapışmayan ve yumuşak bir hamur elde edeceksiniz. Hamur bu kıvamdayken azar azar un eklemesi yaparak yoğurmayı sürdürün.

Hazırladığınız hamurdan parçalar ayırın ve hamur parçalarını rulo haline getirerek küçük simitler şeklinde birleştirin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve kandil simitlerini dizin. Ardından kandil simitlerinin üzerine yumurta sürün ve susam ya da çörek otunu serpip önceden 190-200 derece arası ısıtılmış fırına yerleştirin. Simitler pişince servise hazır hale getirin.

Afiyet olsun...