Uykusuzluk kanser eder

Kanser, evimizde geziyor! Ütü bile bu hastalığın yayılmasında etkili oluyor. Korunmanın yolu zeytinyağlı salatadan ve düzenli uykudan geçiyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Kasım 2018 Güncelleme 12 Kasım 2018, 02:23
Uykusuzluk kanser eder

İÇİNDEKİLER

Nüfusun giderek yaşlanması, katkı maddeli ürünlerin çoğalması, teknolojik aletlerin yaydığı elektromanyetik dalgalar ve çevre kirliliği, kanserin yayılmasına neden oluyor. Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Andaç Argon, yalnızca cep telefonu ve bilgisayarın değil ütünün bile kanser edebileceğini belirtiyor. Uykusuzluğun da kansere davetiye çıkarttığını belirten Prof. Dr. Argon, çağın vebasından korunmanın yöntemlerini şöyle sıralıyor:

TELEFONU BIRAKIN: Cep telefonundan saç kurutma makinesine, ütüden, bilgisayara ve televizyona kadar pek çok teknolojik ürün, radyasyon yayıyor. Bu radyasyondan kendimizi ne kadar koruyabilirsek kanser riski o kadar azalıyor. Günde 30 dakikadan fazla telefonla konuşmamak ve mutlaka kulaklıkla konuşmak gerekiyor.
ÜTÜ CAN YAKAR: Ütü, ciddi oranda elektromanyetik dalga yayıyor. Bu nedenle kadınların her gün ütü yapmaması, saç kurutma makinesinin de uzun dakikalar kullanılmaması gerekiyor.
7 SAAT UYUYUN: Yapılan araştırmalar, uykusuzluğun kanserle ilişkisini kanıtlıyor. Gece uykusunun, kanserden korunmada ciddi bir koruyucu etkisi bulunuyor. En geç gece yarısı saat 01.00'da yatmış olmak ve ışıksız bir ortamda 7.5 saat aralıksız uyumak kanserden koruyor.
SPOR YAPIN: Gerek ideal kiloyu korumak gerekse de bağışıklığı güçlendirmek için düzenli olarak spor yapmak gerekiyor. Uzmanlar, haftada en az 3-4 gün yarım saatlik tempolu koşu kanserden korunmada etkili oluyor.
SUCUK-SALAMDAN UZAK DURUN: Kansersiz bir yaşam için ideal kiloda olmak gerekiyor. Bu nedenle unlu ve şekerli gıdalardan uzak durmak, mutfakta zeytinyağı, fındık yağı, kanola yağı ve mısır yağını tercih etmek gerekiyor. Her gün karışık salata, sebze yemeği ve mevsim meyvelerinden yemek de kanserden koruyor. Sucuk, salam gibi işlenmiş etler de kansere neden olabiliyor. Yatmadan 3 saat evvel yiyecek tüketimine son vermek gerekiyor.