Meteoroloji'den müjde geldi! İşte il il 5 günlük hava durumu tahminleri

Hava durumu ile ilgili son dakika tahminlerini merak eden vatandaşlar yine aramalara başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, üç günlük tatilin ardından haftanın ilk iş günü olan 30 Ekim 2018 Salı günü hava durumu tahminlerini yayınladı. Vatandaşların, İstanbul'da bugün hava nasıl? Ankara'da bugün hava nasıl? İzmir'de bugün hava nasıl? gibi sorularına cevap MGM'den geldi. İşte 30 Ekim 2018 Salı hava durumu tahminleri...

Giriş Tarihi 30 Ekim 2018, 00:00 Güncelleme 30 Ekim 2018, 07:42
Meteoroloji’den müjde geldi! İşte il il 5 günlük hava durumu tahminleri

İÇİNDEKİLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden hava durumu müjdesi geldi. Son günlerde artan sıcaklıklar sonrası vatandaşlar en çok "Bugün hava nasıl olacak?" sorusuna cevap arıyordu. Vatandaşların beklediği haber Meteoroloji'den geldi. Peki bugün hava nasıl olacak? Kar ne zaman yağacak? Bugün İstanbul'da hava nasıl olacak? İstanbul'a kar ne zaman yağacak? İşte Türkiye geneli hava durumu tahminleri...

Geçtiğimiz hafta hava sıcaklıkları hissedilir derecede azalarak mevsim normallerinin altına düştü. İç bölgelerde hava sıcaklıkları sıfırın altına düşerek devam eden zirai faaliyetler için don riski oluşturmuştu.

Yapılan son tahmin ve meteorolojik değerlendirmelere göre önümüzdeki bir hafta boyunca Türkiye, yüksek basınç merkezi ile Kuzey Afrika üzerinden gelen sıcak hava akımlarının etkisinde kalacak. Bu nedenle önümüzdeki hafta boyunca yağış beklenmiyor. Ancak yüksek basınç ve açık havadan geceleri radyasyon kaybı sebebiyle Marmara bölgesi ile yurdun iç kesimlerinde gece ve özellikle sabah erken saatlerde yer yer sis ve pus oluşumu meydana gelecek.

Hava sıcaklıklarının ise önümüzdeki hafta boyunca hissedilir derecede artarak iç ve batı bölgelerde mevsim normallerinin 5-8 derece, doğu bölgelerinde ise mevsim normallerinin 3-5 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL'DA HAVA NASIL OLACAK?
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde İstanbul ile ilgili yer alan hava durumu tahminine göre bugün hava güneşli geçecek.

İşte İstanbul'da saatlik hava durumu

METEOROLOJİ 5 GÜNLÜK TAHMİNİ YAYINLADI!

30 EKİM 2018 SALI HAVA DURUMU

31 EKİM 2018 ÇARŞAMBA HAVA DURUMU

1 KASIM 2018 PERŞEMBE HAVA DURUMU

2 KASIM 2018 CUMA HAVA DURUMU

3 KASIM 2018 CUMARTESİ HAVA DURUMU