Kardeş kardeş eridiler

Leptin hormonu eksikliği yüzünden obez olan Sümeyye ve Hamza kardeşler iyileşti. Evlatlarının tığ gibi olduğunu söyleyen baba Faruk Kabak, “Çocuklarım Erdoğan sayesinde iyileşti” dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Ekim 2018 Güncelleme 07 Ekim 2018, 00:00
Kardeş kardeş eridiler

İÇİNDEKİLER

Kayseri'de akraba evliliği yapan Çiğdem (33) ve Faruk Kabak (39) çiftinin çocukları Sümeyye (10) ve Hamza'nın (8) vücudunda leptin hormonu eksikti. Bu hormonun eksikliği ile aşırı kilo alan çocuklar, obezitenin pençesine düştü. İki kardeş İngiltere'deki Cambridge Üniversitesi'nde bir ay boyunca tedavi gördü. Yol ve sağlık masrafları Cambridge Üniversitesi tarafından karşılanan Sümeyye ve Hamza'ya günde iki kez leptin hormonunu düzenleyen iğne vuruldu. Bu tedavi ile Sümeyye 37 kilodan 21 kiloya, 9 aylıkken 22 kilo olan Hamza ise 19 kiloya düştü. Her yıl İngiltere'ye kontrol için gittiklerini belirten baba Kabak, Sağlık Bakanlığı'nın çocuklarının günlük vurulması gereken iğneleri ödeme kapsamına almasıyla rahatladıklarını söyledi.



SESİMİZİ DUYDU
Türkiye'de bir kutusu 15 bin lira olan ilaçları almaya güçlerinin yetmediğini belirten Kabak "Bu iğneleri her iki çocuğum da ömür boyu sabah akşam vurulacaklar. İğneler yapılmazsa yeniden obez olacaklar. Ama Başkan Recep Tayyip Erdoğan, bu hastaların sesini duydu. Onun talimatıyla Sağlık Bakanlığı bu ilacı ödeme listesine aldı. Artık İngiltere'ye gitmemize gerek kalmadan çocuklarımın tedavisine Türkiye'de devam edebileceğiz. Allah ondan razı olsun" diye konuştu.

LEPTİN EKSİKLİĞİ NEDİR?
Prof. Dr. Selim Kurtoğlu, bu rahatsızlığı şöyle anlattı: İnsana doyduğu hissini verdiren leptin hormonudur. Leptin doğuştan yoksa yeni doğan çocuklar ilk aydan itibaren kilo almaya başlar.



Ali ALTUNTAŞ