Mesane kanseri 50 yaşını bekler

Erkeklerin kabusu mesane kanseri, 50 yaşından sonra daha sık görülüyor. İdrarda kanama ile belirti veren bu hastalıktan korunmada spor yapmak, doğru beslenmek ve tedavide gecikmemek hayati önem taşıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Ekim 2018 Güncelleme 06 Ekim 2018, 01:54
Mesane kanseri 50 yaşını bekler

İÇİNDEKİLER

Önlenemeyen bir hızla artan kanser, yediden yetmişe herkesi tehdit etmeye başladı. Erkeklerin korkulu rüyası haline gelen mesane kanserinde uzmanlar ilk ortaya çıkan şikayetlerin önemsenmesini ve vakit kaybetmeden doktora başvurulması gerektiğini açıkladı. Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Turhan Çaşkurlu, sigaranın mesane kanserine yakalanma riskini artırdığını vurguladı.

Bu hastalıktan korunmak için yapılması gerekenleri sıraladı...

Erkekler risk altında: Mesane kanseri, 50 yaş ve üzerindeki erkeklerde ortaya çıkar. Sigara içenlerde içmeyenlere oranla 2,5 kat daha fazla görülür.

İdrardaki kanı önemseyin: İdrarda görülen kan, mesane kanserinin en önemli belirtisidir. Yine sık idrara çıkma, idrar yaparken zorlanma, ağrı ve kilo kaybı mesane kanserinin diğer belirtileri arasında bulunmaktadır.

İhmal etmeyin: Mesane kanserinde erken teşhis ve tedavi, hastalığın ilerlemesini durdurur. Bu nedenle rutin idrar tahlillerinin yaptırılması, kanserin erken dönemde belirlenmesi bakımından önem taşımaktadır.

İDRARINIZI TUTMAYIN
Mesane kanserinden korunmak için sigaradan uzak durmak, spor yapmak, beslenmeye dikkat etmek gerekir. Bunların dışında, tuvaletin uzun süre mesanede tutulmaması önerilir...

MAYDANOZ YİYİN
Doktor tedavisinin yanında bazı besinler de mesane kanseriyle savaşıyor. Uzmanlar, her gün 2 litre su içilmesinin yanında yeşil çay, biberiye gibi bitkisel yöntemleri öneriyor. Maydanoz, ananas, avokado, papaya ve domates suyu gibi besinler mesane kanserinden koruyor.