C vitamini tüketmek grip hastalığından koruyor

Sonbaharın kendini hissettirmesiyle birlikte grip de hortladı! Uzmanlar, yataklara düşüren bu hastalıktan korunmanın sırrını açıkladı: C vitamini tüketin. Ellerinizi bol bol yıkayın...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Eylül 2018 Güncelleme 30 Eylül 2018, 02:16
C vitamini tüketmek grip hastalığından koruyor

İÇİNDEKİLER

Havaların bir sıcak bir soğuk olduğu mevsim geçişleri, hastalıkları da çağırıyor! Sonbaharın kendini iyice hissettirmeye başladığı bu günlerde hemen herkes grip ve soğuk algınlığından yakınıyor. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Salih Bilgin, sonbaharın hastalık mevsimi olmaması için alınacak önlemlere değiniyor. Şu bilgileri veriyor...
VÜCUT HASSASLAŞIYOR: Havaların soğuması, nezle grip gibi viral hastalıkları çağırıyor. Havaların aniden ısınıp soğuması ile ortaya çıkan kısa süreli ısı değişimleri, vücudun adaptasyonunu da zorlaştırıyor.
DOĞRU BESLENİN: Sonbaharda gribe yenilmemek için hastaların yaşam düzenlerini değiştirmesi gerekiyor. Dr. Salih Bilgin özellikle el temizliğine dikkat çekiyor. "Beslenme ve uyku düzenine özen gösterin. Doğru ve dengeli beslenin. C vitamininden zengin portakal, greyfurt, mandalina, kivi, yaban mersini, maydanoz tüketin" diyor.
NELER YEMELİ?

KUŞBURNU: İçerdiği C vitamini ile gripten ve soğuk algınlığından korur. Bağışıklığı güçlendirir.
BİBER: Kırmızısı ve yeşili ile limondan 7 kat daha fazla C vitamini içerir.
KURUYEMİŞ: Bağışıklığı güçlendirir.
TURUNCU SEBZELER: Havuç ve bal kabağı gibi turuncu sebze ve meyveler, A vitamini ve antioksidan etkisi ile hastalıklardan korur.
PATATES: Turp, kereviz, yer elması ve patates gibi sebzeler gripten korur. Vücuda dinçlik verir.
SOĞAN: Sarımsak ile birlikte zengin antibiyotik içerir. Vücut direncini artırır