Çağın vebası kanser adıyla bile korkutmaya yetiyor. Uzmanlar, kansersiz bir yaşamın yolunun
sağlıklı beslenmekten geçtiğini söylüyor. Yapılan araştırmalar, kanser oluşumunun beslenme ile ilgisinin yüzde 35 oranında olduğunu söylüyor. Yanlış beslenme tarzı, başta kanser olmak üzere
kalp damar hastalıkları, diyabet ve gut gibi rahatsızlıklara neden olabiliyor. Uzmanlar, mevsim
sebze ve meyveleri ile kuruyemişlerin, tahıllar ve hayvansal besinlerin
(yumurta, yağsız peynir, çökelek, yoğurt) kanser riskini azalttığını söylüyor. Uyarılarını şöyle sıralıyor:
Günde en az 5 porsiyon sebze veya meyve tüketin. En az 2 porsiyonu yeşil yapraklı sebzeler veya portakal, limon gibi turunçgiller olsun.
Her gün, kırmızı et yemeyin. Balık, tavuk, sebze ve kuru baklagilleri dönüşümlü tüketin.
Mangal ve ızgarada yanmış etlerden uzak durun.
Salam sosis gibi işlenmiş et ürünleri ile hazır soslar tüketilmeyin.
Yeşil çay, brokoli, domates, kırmızı biber, ceviz, kivi yiyin.