Bugünkü
Takvim

Sağlığına baharat kat!

Sağlığına baharat kat!
Her derde deva baharatlar, hem aromaları ile yemeklere lezzet katıyor. Hem de sayısız faydaları bulunuyor. Şeker ve kolesterol düzenlemekten, metabolizma güçlendirmeye kadar pek çok rahatsızlığa şifa olan baharatlar, doğru kullanılmadığında hayatı tehdit edebiliyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Ulaş Özdemir, baharatların faydalarını şöyle sıralıyor:

ZENCEFİL: Anti bakteriyel özelliği ile adet dönemindeki ları dindiriyor. Kanserden koruyor. Kas ağrılarını dindiriyor. dengeliyor.
TARÇIN: Kan şekerini dengeleyen tarçın, diyabeti önlüyor. Zengin lif içeriği ile sindirimi kolaylaştırıyor.
ZERDEÇAL: Alzheimer'dan koruyor. Kolon, prostat, pankreas, meme kanserlerinde tedaviyi destekliyor. Tansiyonu dengeliyor. Kemik erimesine karşı koruyucu özellik gösteriyor.
KARANFİL: Diş ve diş eti hastalıklarını önlüyor. Cilt lekelerini gideriyor.
KİMYON: Kan şekerini dengeliyor. Kırışıklıkların giderilmesini sağlıyor. Kansızlık tedavisini destekliyor.
CHİA: Kan şekerini ve kolesterolü dengeliyor. Kansere yakalanma riskini azaltıyor.
PUL BİBER: Bağışıklığı güçlendiriyor. Kanser hücrelerinin çoğalmasını engelliyor.
60 SANİYEDE SON 24 SAAT

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan TAKVİM veya takvim.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.