Hadi 7 Eylül ipucu sorusu nedir? Nurhan Damcıoğlu ile Huysuz Virjin'in dans ettiği türün adı nedir?

Hadi ipucu soruları sosyal medyada gündem olmaya devam ediyor. Hadi'nin 7 Eylül ipucu sorusu da interneti kasıp kavurdu. Nurhan Damcıoğlu ile Huysuz Virjin'in dans ettiği türün adı nedir? sorusu en çok aratılanlar arasına girdi. Peki Hadi 7 Eylül ipucu sorusunun cevabı nedir? Nurhan Damcıoğlu kimdir? Huysuz Virjin kimdir?

Giriş Tarihi 07 Eylül 2018, 00:00 Güncelleme 07 Eylül 2018, 10:33
Hadi 7 Eylül ipucu sorusu nedir? Nurhan Damcıoğlu ile Huysuz Virjin’in dans ettiği türün adı nedir?

İÇİNDEKİLER

Nurhan Damcıoğlu ve Huysuz Virjin'in öncü olduğu dans türü bir bilgi yarışmasıyla gündeme geldi. Bu iki isimle çok daha yaygınlaşan dans türünde sahnede tiyatral bir şekilde şarkı söyleyip, dans ediliyor. Peki, Nurhan Damcıoğlu ve Huysuz Virjin'in öncü olduğu dans türü hangisi?

Nurhan Damcıoğlu ve Huysuz Virjin'in öncü olduğu dans türü kantodur. Kanto, tuluat tiyatrosunda kadın bir sanatçı tarafından söylenen şarkı ve bu şarkı eşliğinde yapılan dans. Kanto sözcüğü Türkçeye İtalyanca cantoKantat sözcüğünden geçmiştir. Kanto sözcüğü Türkçeye İtalyanca cantoKantat (şarkı) sözcüğünden geçmiştir

Oldukça hareketli ve coşturucu bir şarkı ve dans türü olan kantonun en tanınmış siması Nurhan Damcıoğlu'dur.

NURHAN DAMCIOĞLU HAKKINDA
Nurhan Damcıoğlu, 29 Ağustos 1941 tarihinde Ankara'da Mustafa ve Hafize (Ürper) Damcıoğlu' nun kızı olarak dünyaya geldi. Ankara Devlet Tiyatrosu çocuk bölümünde 8 Yaşında Tiyatroya başlayarak aynı zamanda Madam Margadan bale dersleri alarak tiyatroyla ve dansla tanıştı. Ankara Cebeci Ortaokulu'ndan mezun oldu. 16 yaşından itibaren de Devlet Tiyatrosunda oynamaya başladı. 17 yaşında, İstanbul'a geldi. 1964 – 1969 yılları arasında,Toto Karaca, Gülriz Sururi – Engin Cezzar, Ayfer Feray – Nisa Serezli, Arena Tiyatrosu, İstanbul Tiyatrosu, Mücap Ofluoğlu Tiyatroları, Mücap Ofluoğlu Topluluğu ile çalıştı. Toto Karaca'dan dinledi ilk Kanto'yu. Mücap Ofluoğlu'nun teşviki ile 1968 yılında ilk olarak kanto türü şarkı söyledi, daha sonra Urcam, Maksim, Lunapark, Çakıl gibi gazinolar ve Klüp 12'de de kanto gösterileri yaptı ve halen devam etmektedir. Kanto sanatını modernize ederek günümüzün kanto kraliçesi olarak hafızalara kazındı.

Repertuarını, 1930'ların kantolarını modernleştirerek oluşturdu. Almanya, Hollanda, Amerika vs. Çeşitli müzikaller ve konserlerle sevenlerinin karşısına çıktı. 1992 yılında Tut Dedi Tuttu( Nurhaniye) adlı kaseti yayımlandıktan sonra rap`i ilk televizyon denetiminden geçiren sanatçı ünvanını aldı. Nurhan Damcıoğlu, iki defa evlendi, ve boşandı. İkinci evliliği de dokuz sene sürdü ama boşandı.

HUYSUZ VİRJİN KİMDİR?
Seyfi Dursunoğlu (Huysuz Virjin), 1932 yılında Trabzon'da doğdu. Deniz Lisesi'ni bitirdikten sonra İngiliz Filolojisi bölümünde gördüğü eğitimi yarıda bırakarak Sosyal Sigortalar Kurumu'nda memur olarak çalışmaya başladı. 18 yıl SSK'de devlet memurluğu yaptıktan sonra işinden ayrıldı ve 1970'te Huysuz Virjin olarak sahneye çıkmaya başladı.

Önce küçük kulüplerde sahneye çıkmaya başladı ama ünü ağızdan ağıza yayıldıkça daha büyük kulüplerden teklif almaya başladı. Her yıl İzmir Fuarı'nda sahneyi Türkiye'nin en büyük solistleriyle paylaştı. İzmir Fuarı'na gelen binlerce insan sayesinde, televizyona çıkmadı ama tüm Türkiye'de kendinden bahsettirdi. Seyfi Dursunoğlu, Huysuz Virjin karakteriyle en büyük sıçramayı TRT'de Öztürk Serengil'in yarışma programına katılarak yaptı.

Türkiye'de herkesin aynı tek kanalı seyrettiği bu dönemde Huysuz Virjin'in Öztürk Serengil'e verdiği esprili cevapları gördükten sonra herkes ondan bahsetmeye başladı. Seyfi Dursunoğlu, Huysuz Virjin tiplemesiyle kimsenin söyleyemediklerini söyleyecek güce ulaştı. Gerçekleri esprili bir tarzda ifade etmesi ve sahne şovlarıyla ünü dünyaya yayıldı.

Pekçok ülkede sahne alan Dursunoğlu, Huysuz Show adlı programıyla kendini tüm Türkiye'ye tanıttı ve sevdirdi. Seyfi Dursunoğlu, "Popstar" yarışmasında, İbrahim Tatlıses, Garo Mafyan ve Deniz Seki gibi sanatçılarla birlikte jüri üyeliği yapmaktadır.