6 Eylül Hadi ipucu sorusu nedir? Luciano Pavarotti'nin elinde tuttuğu aksesuar nedir?

Turkcell'in yayınladığı yarışma hadi milyonları telefona kilitledi. Hadi'nin ipucu soruları çokça aratılanlar listesine girdi. Pek 6 Eylül Hadi ipucu sorusu nedir? Hadi yarışasında 6 Eylül ipucu sorusu olarak Pavarotti soruldu. Yarışmada Pavarotti'nin elinde tuttuğu aksesuar nedir? sorusu soruldu. İşte 6 Eylül Hadi yarışması İpucu sorusunun cevabı...

Giriş Tarihi 06 Eylül 2018, 00:00 Güncelleme 06 Eylül 2018, 12:00
6 Eylül Hadi ipucu sorusu nedir? Luciano Pavarotti’nin elinde tuttuğu aksesuar nedir?

İÇİNDEKİLER

Geçtiğimiz haftalarda AppStore'larda yerini alan HADİ artık Androidlerin de cebine girdi. Binlerce kişi tarafından aynı anda canlı oynanabilen yarışma; günde iki kez yayınlanıyor. Yarışmacıların binlerce lira gerçek parayı 12 soruyu bilmeleri durumunda kazandığı yarışmada; eğlence ve heyecan bir arada. Her gün aynı saatte sadece on iki soruluk yarışma boyunca canlı yayınlanan yarışmaya erişmek için Hadi uygulamasını indirmek yeterli. Uygulamayı kullanmak ise tamamen ücretsiz. Yapılması gereken tek şey, daha önce bildirilen yarışma saatinde uygulamayı açık tutmak.

6 EYLÜL HADİ İPUCU SORUSUNUN CEVABI NEDİR? LUCİANO PAVAROTTİ'NİN ELİNDE TUTTUĞU AKSESUAR NEDİR?
Turkcell'in yayınladığı yarışma hadi milyonları telefona kilitledi. Hadi'nin ipucu soruları çokça aratılanlar listesine girdi. Pek 6 Eylül Hadi ipucu sorusu nedir? Hadi yarışasında 6 Eylül ipucu sorusu olarak Pavarotti soruldu. Yarışmada Pavarotti'nin elinde tuttuğu aksesuar nedir? sorusu soruldu. İşte 6 Eylül Hadi yarışması İpucu sorusunun cevabı...

Sorunun cevabı Mendil…

Opera vücut gücü kullanılarak icra edilen bir sanat dalı olduğu için, opera sanatçıları sahne de çok fazla terlerler. Bu yüzden Pavarotti'nin elinde ulunduğu şey mendildir. Pavarotti akağaçtan imal edilmiş tabuta, son konserinde giydiği smokin, elinden hiç esirgemediği mendili ile sol anahtarı desenli gül rengindeki ünlü eşarbının üzerine örtülmesini istemiş. Kutsanmış Hıristiyan tesbihinin eline sarılmasını talep eden Pavarotti, yüzüne de sahne makyajının yapılmasını vasiyet etmiş. Luciano Pavarotti (12 Ekim 1935, Modena - 6 Eylül 2007, Modena), İtalyan tenor. Modern opera dönemindeki en önemli ses sanatçılarındandır.​



PAVAROTTİ KİMDİR?
12 Ekim 1935 tarihinde dünyaya gelen Luciano Pavarotti, İtalya'nın Modena şehrinde doğdu. İlk müzik deneyimini şehrindeki koroda, babası Fernando ile yaşadı. Gençken, babasıyla Gioachino Rossini'nin adı verilen koroyla birlikte Galler'e gitti. Llangollen (Denbighshire) uluslararası şarkı söyleme yarışmasında birinci oldu ve bu onu bir tenor olmak konusunda hırslandırdı. Aslında bir öğretmen olmak için yetiştirilen Pavarotti, Arrigo Pola ve Ettore Campogalliani tarafından aldığı derslerle 1961 yılında "Concorso İnternazionale" adlı ödülü kazandı ve opera dalındaki başlangıcını bir tiyatro salonunda La bohème eseri ile aynı yılın 29 Nisan'ında yaptı. Bundan sonra Güney ve Kuzey Amerika, Asya, Afrika, Avrupa ve Avustralya'da birçok kez konser verdi. Ardından, Modena'da genç şarkıcıları eğitecek bir okul açtı.

Pavarotti her yıl düzenli olarak Modena'da yapılan "Pavarotti ve arkadaşları" adındaki yardım konserlerinde sunuculuk yapmıştır. Bu konserlerde Andrea Bocelli, Jon Bon Jovi, Bryan Adams, Bono, James Brown, Mariah Carey, Eric Clapton, Sheryl Crow, Céline Dion, Anastacia, Elton John, Deep Purple, Meat Loaf, Queen, George Michael, Sting ve Spice Girls gibi müzik endüstrisinin her alanından katılan şarkıcılar Birleşmiş Milletler organizasyonları için para toplamaktadırlar. Bu yardımlar Bosna, Guatemala, Kosova ve Irak'taki savaş mağdurları ve aileleri için kullanılmaktadır.

Bosna'da savaştan sonra Mostar kentinde Pavarotti Müzik Merkezi adını taşıyan bir merkez kurdu ve müzisyenlere yeteneklerini geliştirmeleri için şans tanıdı. Bu sebeple, 2006 yılında Saraybosna şehri kendisine fahri hemşerilik ödülü verdi.

Pavarotti, kendisine beş kür kemoterapi uygulanmıştı uygulandıktan sonra 6 Eylül 2007 günü pankreas kanseri sonucu böbrek yetmezliği geçirerek hayatını kaybetti.