5 Eylül Hadi ipucu sorusu nedir? Rapunzel sendromu nedir?

Sosyal medyada son zamanların en çok konuşulan konusu Hadi yarışması. Turkcell'in çıkardığı Hadi uygulamasının ipucu soruları internette arama rekorları kırıyor. Kafkas Üniversitesi'nin nerede olduğu sorusundan sonra yeni gündem Rapunzel oldu. Hadi yarışmasının 5 Eylül ipucu sorusu 'Rapunzel sendromu nedir?' oldu. İşte 5 Eylül Hadi ipucu sorusunun cevabı...

Giriş Tarihi 05 Eylül 2018, 00:00 Güncelleme 05 Eylül 2018, 17:22
5 Eylül Hadi ipucu sorusu nedir? Rapunzel sendromu nedir?

İÇİNDEKİLER

Yüzbinlerce kişinin online olarak katıldığı ödüllü bilgi yarışması Hadi'nin bu akşamki ipucu sorusu rapunzel sendromu oldu. Grimm Kardeşlerin yazdığı Rapunzel adı aynı zamanda tıpta bir sendroma da veriliyor. Peki Hadi ipucu sorusu olan rapunzel sendromu nedir?

Online bilgi yarışması Hadi ipucu sorusu olan rapunzel sendromunu "Grimm Kardeşlerin yazdığı masalı hepimiz biliriz. Rapunzel uzun saçlarını kuleden sarkıtır ve prens onu kurtarır. Rapunzel'in aynı zamanda tıpta bir sendroma da adını verdiğini biliyor muydunuz? Rapunzel sendromuna bir göz atmaya ne dersiniz? " notuyla sosyal medya hesabında paylaştı. İşte rapunzel sendromu hakkında merak edilenler…

RAPUNZEL SENDROMU NEDİR?
Rapunzel sendromu insanlarda saç yeme hastalığı (trikofaji) nedeniyle görülen bir tür bağırsak rahatsızlığıdır. Hastalık, Grimm Kardeşlerin masalındaki uzun saçlı karakter Rapunzel'den esinlenerek adlandırılmıştır. Trikofaji, bazı durumlarda, tekrarlı saç yolma davranışıyla kendini gösteren trikotilomani ile ilişkilendirilir.

BELİRTİLERİ NELERDİR?
Midede birikmiş, bağırsağa veya kolona sarkmış saç yığını.

Bağırsaklarda büyük ya da küçük çapta tıkanmalar.

Trikotilomani

Genelde psikiyatrik bozukluklar görülen hastalarda ortaya çıkar

HADİ NEDİR?

Geçtiğimiz haftalarda AppStore'larda yerini alan HADİ artık Androidlerin de cebine girdi. Binlerce kişi tarafından aynı anda canlı oynanabilen yarışma; günde iki kez yayınlanıyor. Yarışmacıların binlerce lira gerçek parayı 12 soruyu bilmeleri durumunda kazandığı yarışmada; eğlence ve heyecan bir arada. Her gün aynı saatte sadece on iki soruluk yarışma boyunca canlı yayınlanan yarışmaya erişmek için Hadi uygulamasını indirmek yeterli. Uygulamayı kullanmak ise tamamen ücretsiz. Yapılması gereken tek şey, daha önce bildirilen yarışma saatinde uygulamayı açık tutmak. Akabinde telefon ekranını dolduran sunucu; canlı yayında soruları ardı sıra soracak; oyuncular ise çoktan seçmeli cevapları tek bir tık ile yanıtlayacak. Yanıtlama süresi ise on saniye. Yarışma sırasında yarışmacılar canlı yayında yazışabiliyor, arkadaşını yarışmaya üye edenler ise ekstra can hakkı kazanıyor.

Hadi, mobil dünyada bilgisine güvenenlerin yeni trendi olarak dikkat çekiyor.

Aralarında 15 yıldan fazla sürede onlarca dijital ürüne imza atmış; Emre Ulusoy, Gökhan Örün ve Lenasoftware ekibinin bulunduğu, tecrübeli yönetim kadrosu ve yurtdışı kaynaklı yatırımcıları ile Hadi; "cepteki televizyon" teriminin karşılığı olmak amacıyla teknoloji alanında çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.