Son dakika: YKS sonuçları açıklandı! YKS tercih sonuçları sorgulama! Tıkla-Öğren

Son dakika haberi... Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği YKS tercih sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. Üniversite adayı öğrenciler ve ailelerinin en çok arattığı konuların başında YKS tercih sonuçları nasıl sorgulanır? YKS tercih sonuçları açıklandı mı? YKS tercih sonuçları sorgulama... Üniversite kayıtları ne zaman başlıyor? 2018 üniversite kayıt takvimi belli oldu mu? geliyor. İşte YKS tercih sonuçları ile ilgili detaylar...

Giriş Tarihi 30 Ağustos 2018, 00:00 Güncelleme 31 Ağustos 2018, 06:34
Son dakika: YKS sonuçları açıklandı! YKS tercih sonuçları sorgulama! Tıkla-Öğren

İÇİNDEKİLER

Son dakika... ÖSYM YKS tercih sonuçlarını açıkladı... Milyonlarca üniversite adayı genç gözünü ÖSYM'den gelecek bu habere dikmişti. ÖSYM merakla beklenen YKS sonuçlarını 31 Ağustos Cuma gecesi açıkladı. YKS tercih sonucunu merak eden öğrenciler ÖSYM'nin sitesine akın etti. Sonuçları merakla bekleyen üniversite adayı öğrencilerin ve ailelerinin en çok arattığı konuların başında YKS tercih sonuçları sorgulama... YKS tercih sonuçları nasıl sorgulanır? Üniversite tercih sonucu sorgulama... gibi konular geldi. Takvim.com.tr olarak sizin için YKS tercih sonucu ve üniversite kayıt takvimi ile ilgili detayları derledik.

YKS TERCİH SONUCU NASIL SORGULANIR?
YKS tercihi yapan öğrenciler ÖSYM'nin YKS tercih sonuçlarını açıklamasının ardından sonuçları nasıl sorgulayabileceklerini araştırmaya başladı. Üniversite tercihleri ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden sorgulanabiliyor.

YKS TERCİH SONUCUNU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 3-7 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 3-5 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için aşağıda belirtilen belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.

2018 ÜNİVERSİTE EĞİTİM DÖNEMİN NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
Tercihlerin açıklanmasından sonra kayıt işlemleri başlarken 2018 yılında üniversiteler ne zaman açılacak, sorusunu soranlar için YÖK'ten gelen açıklamaya göre resmi açılış tarihi 24 Eylül 2018.

Üniversiteler bir hafta önceden veya bir hafta sonrasından eğitim-öğretim dönemini başlatıyor.