Gilaburu kullanımı nasıldır? Gilaburu faydaları nelerdir?
Gilaburu, bir çok kişinin belki de adını duymadığı ancak sağlıktan güzelliğe geniş bir kullanım alanına sahip üzüme benzeyen kırmızı bir meyvedir. Gilaburu kullanımı birden fazla şekildedir. Gilaburu meyvesi isterseniz gilaburu çayı, isterseniz de gilaburu suyu yani gilaburu nektarı olarak tüketebilirsiniz. Gilaburu faydaları nedir, gilaburu kullanımı nasıldır, gilaburu yan etkisi var mıdır merak ediyorsanız haberimizin devamını okumanızı öneririz...

Gilaburu hem lezzetli hem de şifalı bir içecek olarak hayatınızda olması gereken bir meyvedir. Gilaburu faydaları arasında ilk sırayı doğum sancısıyla eşdeğer olarak bilinen böbrek taşı rahatsızlığı yer alıyor. Gilaburu özellikle Kayseri ve civarında yetişen, üzümün kırmızı görünümündeki hali gibidir. Gilaburu kullanımı ülkemizde oldukça yaygındır. Gilaburunun faydaları ise gerçekten kullananları şaşırtacak derecededir. İşte Gilaburu kullanımı, gilaburu faydaları, gilaburu zararları, gilaburu yan etkileri ve gilaburu kullananların yorumu...
Gilaburu, beyaz demet halindeki çiçeklerinden dolayı Kartopu Ağacı olarak da bilinir. Mineral açısından zengindir ve çay halinde de tüketilir.
GİLABURUNUN FAYDALARI
- Böbreklerin çalışmasını arttırır ve böbrek taşlarını ve kumunu düşürmeye yardımcı olur.
- İdrar söktürür ve kabızlığı giderir.
- Adet sancılarını azaltır ve aşırı kanamaları önler.
- İdrar yolu hastalıkları ve prostata karşı faydalıdır.
- Romatizma hastalarına çok iyi gelmektedir.
- Sakinleştirici etkileri ile spazmları çözer ve uykusuzluğa iyi gelir.
- Yaşlanmanın etkilerini geciktirir.
- Tansiyon ve kalp hastalıklarına iyi gelir.
- Astım hastalıkları,
- Sara nöbetleri (epilepsi),
- Kabakulak,
- Doğum sonrası spazmlar,
- Gilaburu suyu, ayrıca safra kesesi hastalıkları ile bazı karaciğer hastalıklarına da iyi gelmektedir.
- Gilaburunun bazı kanser tümörlerini azaltmada olumlu etkileri vardır.
- Zayıflama konusunda da oldukça etkilidir.
Gilaburu suyu içeriğindeki asitler nedeniyle antikanserojen ve antioksidan özelliğe sahiptir. Antioksidanlar, vücutta serbest radikalleri bağlayarak, sağlığa zararlı birçok olumsuz etkiyi durdurmaktadır.
GİLABURU ZARARLARI NELERDİR?
Gilaburu asitli bir yapıya sahip olduğu için gilaburu suyunu mide ve bağırsaklarında ülser sorunu olan kişiler içmemelidir.
Çoğu zaman bu yan etkilere rastlanılmamış olsa da gilaburu tüketimi bulantı, kusma ve ishale sebep olabilir. Ayrıca çeşitli alerjik yan etkilerin oluşmasını önlemek adına, herhangi bir yan etki görüldüğünde gilaburu tüketimi bırakılmalı ve bir doktora danışılması doğru olacaktır. Bu tip önlemler alarak herhangi bir zarara maruz kalmadan, sağlıklı bir şekilde gilaburu tüketebilirsiniz.
GİLABURU NASIL TÜKETİLİR?
Gilaburu meyvesinin üç şekilde tüketimi mümkündür.
Eğer zamanınız kısıtlıysa en hızlı ve kolay tüketim şekli, salamura içerisinden meyve tanelerini alıp direkt olarak tüketmektir.
Direkt olarak tüketemiyorsanız salamura kavanozundan çıkarttığınız gilaburunun suyunu sıkarak içebilirsiniz.
Bu iki yöntemi de kendinize uygun bulmadıysanız, dilerseniz suyu sıkılan meyvenin kabuklarını kaynatarak da içebilirsiniz.
Gilaburu kullanımın da sınır yoktur.
Gilaburu kullanmanın bir yaşı yoktur. Herkes tarafından her yaşta gönül rahatlığıyla kullanılabilen bitkisel, doğal ve şifa kaynağı bir içecektir.
Gilaburu suyu, bitkisel nektar ve şurup olarak üretilen, her yaş kadın erkek tarafından kullanılabilen, içimi tadı lezzeti beğenilen likit sıvı içecektir, alternatif tıp dünyasında "böbrek dostu" olarak bilinmektedir.
Bazen su ve şekerle de tüketilebilen Gilaburu'dan birçok ürün elde edilmektedir. Gilaburu içeceği, Gilaburu Şurubu, Gilaburu Nektarı ve Gilaburu Suyu bu ürünlerden yalnızca birkaçı olarak karşımıza çıkmaktadır.