Gilaburu kullanımı nasıldır? Gilaburu faydaları nelerdir?

Gilaburu, bir çok kişinin belki de adını duymadığı ancak sağlıktan güzelliğe geniş bir kullanım alanına sahip üzüme benzeyen kırmızı bir meyvedir. Gilaburu kullanımı birden fazla şekildedir. Gilaburu meyvesi isterseniz gilaburu çayı, isterseniz de gilaburu suyu yani gilaburu nektarı olarak tüketebilirsiniz. Gilaburu faydaları nedir, gilaburu kullanımı nasıldır, gilaburu yan etkisi var mıdır merak ediyorsanız haberimizin devamını okumanızı öneririz...

Giriş Tarihi 26 Ağustos 2018, 00:00 Güncelleme 26 Ağustos 2018, 10:37
Gilaburu kullanımı nasıldır? Gilaburu faydaları nelerdir?

İÇİNDEKİLER

Gilaburu hem lezzetli hem de şifalı bir içecek olarak hayatınızda olması gereken bir meyvedir. Gilaburu faydaları arasında ilk sırayı doğum sancısıyla eşdeğer olarak bilinen böbrek taşı rahatsızlığı yer alıyor. Gilaburu özellikle Kayseri ve civarında yetişen, üzümün kırmızı görünümündeki hali gibidir. Gilaburu kullanımı ülkemizde oldukça yaygındır. Gilaburunun faydaları ise gerçekten kullananları şaşırtacak derecededir. İşte Gilaburu kullanımı, gilaburu faydaları, gilaburu zararları, gilaburu yan etkileri ve gilaburu kullananların yorumu...

Gilaburu, beyaz demet halindeki çiçeklerinden dolayı Kartopu Ağacı olarak da bilinir. Mineral açısından zengindir ve çay halinde de tüketilir.

GİLABURUNUN FAYDALARI

- Böbreklerin çalışmasını arttırır ve böbrek taşlarını ve kumunu düşürmeye yardımcı olur.
- İdrar söktürür ve kabızlığı giderir.
- Adet sancılarını azaltır ve aşırı kanamaları önler.
- İdrar yolu hastalıkları ve prostata karşı faydalıdır.
- Romatizma hastalarına çok iyi gelmektedir.
- Sakinleştirici etkileri ile spazmları çözer ve uykusuzluğa iyi gelir.
- Yaşlanmanın etkilerini geciktirir.
- Tansiyon ve kalp hastalıklarına iyi gelir.
- Astım hastalıkları,
- Sara nöbetleri (epilepsi),
- Kabakulak,
- Doğum sonrası spazmlar,
- Gilaburu suyu, ayrıca safra kesesi hastalıkları ile bazı karaciğer hastalıklarına da iyi gelmektedir.
- Gilaburunun bazı kanser tümörlerini azaltmada olumlu etkileri vardır.
- Zayıflama konusunda da oldukça etkilidir.

Gilaburu suyu içeriğindeki asitler nedeniyle antikanserojen ve antioksidan özelliğe sahiptir. Antioksidanlar, vücutta serbest radikalleri bağlayarak, sağlığa zararlı birçok olumsuz etkiyi durdurmaktadır.

GİLABURU ZARARLARI NELERDİR?

Gilaburu asitli bir yapıya sahip olduğu için gilaburu suyunu mide ve bağırsaklarında ülser sorunu olan kişiler içmemelidir.

Çoğu zaman bu yan etkilere rastlanılmamış olsa da gilaburu tüketimi bulantı, kusma ve ishale sebep olabilir. Ayrıca çeşitli alerjik yan etkilerin oluşmasını önlemek adına, herhangi bir yan etki görüldüğünde gilaburu tüketimi bırakılmalı ve bir doktora danışılması doğru olacaktır. Bu tip önlemler alarak herhangi bir zarara maruz kalmadan, sağlıklı bir şekilde gilaburu tüketebilirsiniz.

GİLABURU NASIL TÜKETİLİR?

Gilaburu meyvesinin üç şekilde tüketimi mümkündür.

Eğer zamanınız kısıtlıysa en hızlı ve kolay tüketim şekli, salamura içerisinden meyve tanelerini alıp direkt olarak tüketmektir.

Direkt olarak tüketemiyorsanız salamura kavanozundan çıkarttığınız gilaburunun suyunu sıkarak içebilirsiniz.

Bu iki yöntemi de kendinize uygun bulmadıysanız, dilerseniz suyu sıkılan meyvenin kabuklarını kaynatarak da içebilirsiniz.

Gilaburu kullanımın da sınır yoktur.

Gilaburu kullanmanın bir yaşı yoktur. Herkes tarafından her yaşta gönül rahatlığıyla kullanılabilen bitkisel, doğal ve şifa kaynağı bir içecektir.

Gilaburu suyu, bitkisel nektar ve şurup olarak üretilen, her yaş kadın erkek tarafından kullanılabilen, içimi tadı lezzeti beğenilen likit sıvı içecektir, alternatif tıp dünyasında "böbrek dostu" olarak bilinmektedir.

Bazen su ve şekerle de tüketilebilen Gilaburu'dan birçok ürün elde edilmektedir. Gilaburu içeceği, Gilaburu Şurubu, Gilaburu Nektarı ve Gilaburu Suyu bu ürünlerden yalnızca birkaçı olarak karşımıza çıkmaktadır.

GİLABURU NE İÇİN KULLANILIR?

Çok uzun yıllardır Gilaburu Suyu, böbrek taşı tedavisinde etkin olarak kullanılmaktadır. İdrar söktürücü, bağırsak hareketlerini düzenleyici ve rahatlatıcı etkisi bulunan Gilaburu karaciğer yağlanmasına, karaciğer büyümesine, siroza ve safra kesesi hastalıklarına da iyi gelmektedir. Hastalıklar için kullanılan Gilaburu meyve olarak tüketilebildiği gibi Gilaburu Suyu şeklinde de tüketilebilmektedir.

Böbrek taşı düşürmesinin yanı sıra Gilaburu, böbreklerin temizlenmesinde, böbrek taşı oluşumunu önleyici tedavisinde ve idrar yolları enfeksiyonlarında da tedaviye yardımcı olarak kullanılmakta ve birçok insana faydasını göstermiş bulunmaktadır.

GİLABURU KULLANIM ŞEKLİ VE MİKTARI NASIL OLMALI?

Gilaburu Suyu ya da Gilaburu Nektarı çocuklara günde en fazla üç çay bardağı ve bir ay süreyle, yetişkinlerde ise günde en fazla üç su bardağı ve yine bir ay süreyle kullanılması gereken bir şifa kaynağıdır. Ancak Gilaburu Suyu, doğal bir içecek olduğundan herhangi bir yan etkisi de bulunmamakta ve uzun süreli kullanımda bir ilaç gibi yan etki göstermemektedir.

Çocuklar için:

Her öğünde bir çay bardağı Gilaburu (100 cc) günde 3 defa aç veya tok kullanılabilir. Ortalama 1 ay kadar kullanılması önerilir.

Yetişkinler İçin:

Her öğünde 1 su bardağı Gilaburu (200 cc) günde 3 defa aç yada tok kullanılabilir. Ortalama 1 ay kadar kullanılması önerilir.

GİLABURU FAZLA KULLANILIRSA NE OLUR?

Gilaburu Ürünlerimiz bio bitkisel şurup olduğundan fazla miktar kullanılabilir bilinen yan etkisi yoktur.

GİLABURU SUYU YAN ETKİSİ VAR MI?

Gilaburunun bilinen Yan etkisi yoktur ancak, önlem olması, tedbir olması açısından Mide - barsak mukozası üzerine faydalı etkileri bilinmekte semptomatik ülser hastalarında kullanılmamalıdır.

Yine önlem olması ve tedbir maksatlı olarak, Hamilelik döneminin ilk 4 aylık döneminde kullanılmaması tavsiye edilmektedir.

Eğer üreme - boşaltım sisteminizde herhangi bir enfeksiyon (idrar yolları iltihabı, böbrek iltihabı gibi) varsa, Gilaburu suyunun Antimikrobiyal özelliği olsada kullanmaya başlamadan önce hekiminize Gilaburunun yan etkileri için danışınız.

Gilaburu meyvesini ve Gilaburu ürünlerini kullanırken dikkat etmeniz gereken tek şey mide ülseridir. Eğer mide ülseriniz varsa ya da daha önce mide ülseri geçirdiyseniz Gilaburu meyvesini ve Gilaburu ürünleri olan Gilaburu Suyu, Gilaburu Şurubu veya Gilaburu Nektarı gibi ürünleri dikkatli bir şekilde kullanmalısınız. Ayrıca daha önce böbrek iltihabı ya da idrar yolları iltihabı yaşadıysanız bu ürünleri kullanırken dikkatli olmanızda hekiminize danışmanızda fayda var.

GİLABURU KULLANANLARIN YORUMU

Gilaburunun böbrek taşlarını temizleme, bağırsak hareketlerini düzenleme ve iltihap önleme gibi faydalarının yanında idrar söktürücü, adet ağrılarını giderici, doğum ağrılarını azaltıcı, kas ağrılarını giderici, kasılma önleyici, sakinleştirici, safra kesesi taşlarını giderici, tansiyon düzenleyici ve sara nöbeti hafifletici etkileri birçok bilimsel araştırma ile ispatlanmıştır.

Gilaburu Suyunu düzenli olarak kullanan ve böbrek taşı rahatsızlığından şikayetçi olan hastalar Gilaburu Suyunu kullandıktan sonra bundan fayda görmüştür. Yıllardır böbrek taşlarıyla mücadele eden birçok hasta, tedavisine yardımcı olarak kullandığı Gilaburu Suyunun ardından altı ay gibi kısa bir sürede sağlığına kavuşabilmektedir.

Ayrıca böbrek yetmezliğinden şikayetçi olan birçok hasta, yıllardır süren diyaliz tedavilerinin yanında Gilaburu Suyunu da yardımcı olarak kullanmakta ve çıkarılan idrar gözle görülür şekilde artmaktadır. Öyle ki uzun zamandır idrar çıkarmayan hastalar bile Gilaburu Suyu sayesinde idrar çıkarabilmektedir. Gilaburu Suyu düzenli kullanıldığında diyalize olan ihtiyacı da azaltmaktadır.

Böbreklere faydası saymakla bitmeyen Gilaburu meyvesinden elde edilmiş ürünlerin, böbrek sancılarına da iyi geldiği bilindik bir gerçektir. Böbrek ile alakalı tüm sorunları yarar sağlayan Gilaburu ürünleri, uzun yıllardır Modern Tıbbın önemli yardımcılarındandır. Ayrıca bu bitki üzerinde yapılan ilaç çalışmaları da devam etmektedir.

Gilaburunun idrar yolları hastalıkları üzerinde de birçok faydası bulunmaktadır. Düzenli kullanımda Gilaburu Suyu idrar kanallarının genişlemesine iyi gelir ve bu sayede daha rahat idrar çıkılmasını sağlar. Bir diğer yandan prostat hastalıklarına da iyi gelen Gilaburu Suyu, idrar ve iltihap söktürücü özelliği ile de bilinmektedir.

Günümüzde birçok gebe kadın, gebelik döneminde birçok rahatsızlık ile karşılaşmaktadır. Gebelik döneminde kullanılabilinen ilaçların kısıtlı olması ve günümüzün stresli yaşamında kadınların gebelik döneminde daha da hassaslaşarak hastalıklara daha açık hale gelmesi birçok kadının gebeliğini dahi tehlikeye atmaktadır. Gilaburu Suyu, bu konuda da şifa kaynağıdır.

Gilaburu Suyunun düzenli kullanımı düşük riskini azaltır, adet düzensizliklerine iyi gelir ve sancılı adetlerde sancıların giderilmesinde yardımcı olur. Bu yüzden adet döneminde Gilaburu Suyu kullanan birçok kadın bundan çok memnun kalmıştır. Ancak hamilelik döneminde Gilaburu Suyu kullanmak için hekiminize danışmanız sizin için daha yararlı olacaktır. Sonrasında gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

Günümüzde hayat koşuşturmacasının artması doğal olarak stresimizi de artırmıştır. Gilaburu'dan elde edilen Gilaburu Suyu, Gilaburu Şurubu ve Gilaburu Nektarı kullanımı insanı ruhsal olarak da sakinleştirir ve rahatlatır. Yatıştırıcı özelliğe sahip olan Gilaburu, sindirim sistemi üzerinde, yaşlılık belirtileri üzerinde, bağışıklık sistemi üzerinde ve kronik hastalıklar üzerinde de olumlu etkilere sahiptir.

Gilaburu kullanan kalp hastaları da onun kalp ve tansiyon rahatsızlıklarına iyi geldiğini söylemektedir. Tansiyonun düzene sokulmasında, kalp – damar hastalıklarında ve ritim bozukluklarında faydası olan Gilaburu ürünleri kullanılmadan önce bir hekime danıştıktan sonra hayatınıza kalite katmak için hazır olacaktır.

Kayseri'de, çalı biçiminde, salkımlar halinde, kırmızı yuvarlak meyveli bodur bir ağaç olan Gilaburu, alternatif tıp dünyasında "böbrek dostu" olarak bilinmektedir. Gilaburu, Kayseri haricinde birkaç İç Anadolu yöresinde yetişse de orijinal olarak Kayseri'de yetişmektedir ve anavatanı burasıdır.

İlkbahar aylarında beyaz çiçekleriyle hayatına başlayan Gilaburu, sohbaharda meyvelerini vermiş olur ve hasat edilir. Gilaburu, toplanır toplanmaz tüketilmez. İlk önce salamura yapılır ve iki – üç ay sonra tüm acılığını attıktan sonra tüketilir. Bazen su ve şekerle de tüketilebilen Gilaburu'dan birçok ürün elde edilmektedir.