TERBİYELİKUZU ŞİŞ
MALZEMELERi:
800 gram kuzu şiş (but etinden)
1 adet dolmalık kırmızıbiber
1 adet dolmalık sarı biber
TERBİYESİ İÇİN:
4 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı soğan suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
1/2 çay kaşığı toz kırmızıbiber
1/2 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı sarımsak tozu
1 dal biberiye
NASIL YAPILIR?
Terbiye için; yoğurt, soğan suyu, zeytinyağı, biber salçası, karabiber, toz kırmızıbiber, kimyon, sarımsak tozu ve biberiyeyi karıştırın.
Küçük küpler halinde şişlik kestiğiniz kuzu but etini, terbiye karışımı ile karıştırın. 30 dakika kadar bekletin.
Renkli dolmalık biberleri iri parçalar halinde kesin. Etleri ızgarada pişirecekseniz metal şişlere, bir et, iki adet renkli biber dilimi olmak üzere geçirin.
Aynı işlemi tüm malzeme bitene kadar tekrarlayın. Kızgın ızgara ya da tavada arkalı önlü ters çevirerek pişirin. Arzu ettiğiniz yeşilliklerden oluşan salata ile servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.