Sıcak yaz günlerinin serinletici lezzeti karpuz, prostattan koruyor. Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlıyor...
takvim.com.tr
GAZETE
Yazın en sevilen meyvelerinin başında karpuz geliyor. Bir porsiyonu 50-60 kalori olan bu meyve, hem serinlik veriyor, hem tatlı ihtiyacını gideriyor. Liv Hospital Diyet ve Beslenme Uzmanı Serap Güzel, karpuzun alınması gereken miktarın kişiden kişiye değiştiğini söylüyor. Günde 2-3 porsiyon karpuz tüketilebileceğini belirtiyor. Ancak içeriğindeki meyve şekeri nedeniyle diyabet hastalarının ölçülü tüketmeleri tavsiye ediliyor. Diyabetli kişilerin karpuz tüketecekleri zaman porsiyona dikkat etmesi, 1 öğünde 1 porsiyondan fazla tüketmemesi gerekiyor. Karpuz ayrıca, içeriğindeki likopen ile kalp hastalıklarından koruyor. Erkeklerin korkulu rüyası haline gelen prostat hastalığına yakalanmayı engelliyor.
KALBİ GÜÇLENDİRİR
Dyt. Güzel, karpuzun diğer faydalarını şöyle sıralıyor:
Günlük meyveihtiyacını karşılar.
Lif içerdiği içinbağırsakların düzenliçalışmasını sağlar. Su içerdiği içingünlük tüketmemizgereken sıvı ihtiyacınıkarşılar.
Kalp hastalıkları,kalp krizi ve bazı kansertürlerine (özellikle prostat)karşı koruyucudur. C vitaminiiçeriği ile hastalıklarakarşı koruyucu en iyiantioksidan vitaminlerdenbiridir.
Bağışıklığı güçlendiricietkisi vardır.