Tansiyona balık

Yüksek tansiyon, kalp ve böbrek hastalıklarına zemin hazırlıyor. Tuzlu gıdalar riski arttırıyor. Ispanak ve balık ise ilaç etkisi yapıyor

Türkiye'de 20 milyon tansiyon hastası olduğunu biliniyor. Yüksek tansiyon zamanla inme, kalp, böbrek ve göz hasarına yol açabiliyor. Hastalık, kontrol atında tutulmadığı takdirle ölüme kadar varan olumsuz sonuçlar doğurabiliyor. Tuzlu ve yağlı beslenme tarzı, aşırı kilo ve hareketsizlik hastalık riskini arttırıyor. Uzmanlar, yüksek tansiyondan korunma yöntemlerini şu şekilde sıralıyor: "Kilo verin. Kızartma, alkol ve sigaradan uzak durun. Ketçap, hardal, soya sosu ve turşudan kaçının. Tansiyon düşürmeye yardımcı olan sarımsak, pırasa, balık, kayısı, süt ve meyve sebzelerden faydalanın. Damarları açmaya yardımcı olması açısından düzenli egzersiz yapın."
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.