Kuşkusuz çağımızın en tehlikeli, gittikçe yaygınlaşan hastalığı kanser. Genetiğimize kodlanan gerçekler, radyasyon mağduru bünyeler, giderek artan çevre kirliliği. İşte 7 mucize yiyecek:
Sarımsak kokusunun aslında faydalı olduğunu kim tahmin edebilirdi? Kokunun kaynağı, sarımsağın içerdiği 33 farklı kükürt bileşiği. Ancak şikayet ettiğimiz kokunun sebebi bu bileşikler hücre
DNA'sını hızla onararak kanserli hücreleri yok ediyor.
Küçük bir ağacı andıran
brokoli, gerçek bir antioksidan kaynağıdır. Lahana ve karnabahar gibi turpgillerin bütün üyelerinde bulunan fitokimyasallar hücre duvarının zarar görmesini engeller. Brokoli, içerdiği glukozinolat enzimler ile sülforafan sayesinde antimikrobiyal etki göstererek çevre kirliliği ve sigaranın neden olduğu toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Çok fazla haşlanmadan tüketilmesi daha faydalı olan brokolinin özellikle ağız, gırtlak ve mide
kanserlerine karşı etkin bir koruma sağladığı kanıtlanmıştır.
Kansere karşı koruyucu özellik gösteren tüm sebze ve meyvelerin incelendiği bir çalışmada özellikle ahududu, yaban mersini, kızılcık, çilek ve böğürtlenin sağladığı inanılmaz etkiler oldukça şaşırtıcıdır. Bilhassa yaban mersininde bol miktarda bulunan 'pterostilbene' antioksidanı hiçbir ilaçla karşılaştırılamayacak kadar güçlü bir kanser önleyicidir.