Evrim seferberliği

Türkiye, günlerce Eylül’ü, Leyla’yı ve Ufuk’u aradı. Ancak üçünün de cansız bedenine ulaşıldı. Tokat’ta kaybolan Evrim’den de hala haber alınamadı. Anne Dilek Atış, “Kayıplara üzülüyordum. Benim de başıma geldi” diye ağladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Temmuz 2018 Güncelleme 17 Temmuz 2018, 04:18
Evrim seferberliği

İÇİNDEKİLER




Tokat'ın
Turhal İlçesi'ne bağlı Yenisu köyü yaylasında 10 Temmuz'da kaybolan Evrim Atış'ı (3.5) arama çalışmaları dün devam etti. Jandarma, önce Evrim'in köydeki evini inceledi. Sonra da bir aile yakınının evine geçti. Ankara'dan bölgeye giden JAK ekibi de arama çalışmalarına ormanlık alanda devam etti. Ekipler en küçük bir detayı gözden kaçırmamak için yoğun çaba gösterdi. Ancak yine çalışmalardan bir sonuç elde edilemedi.



Evrim'i 1.5 yaşındaki kardeşi Sati'nin yanına bıraktığını belirten anne Dilek Atış, "Görgü tanığı küçük kızım, konuşabilse idi her şeyi öğrenebilirdik. Ama maalesef konuşamıyor, yürüyemiyor. Küçük kızım konuşabilse her şeyi anlatırdı. Son gören o, ama konuşamıyor. Vicdanı olan getirsin yavrumu. Başka bir şey istemiyorum. Tek yavrum dönsün geri. Kayıp çocukların haberlerini gördüğümde çok üzülüyordum. En sonunda benim de başıma geldi. Onları gördükçe ağlıyordum, benim başıma da geldi" diye konuştu.


SÜTLÜ ÇORBAYI ÇOK SEVERDİ
Evrim'in yoğurt ve sütlü çorbayı çok sevdiğini anlatan anne Atış, "Her gün 'Anne-bana sütlü çorba yap' diyordu. Sütlü çorba yapıyordum onu yiyordu. İnşallah bulunur, bulunsa her gün çorba yapmaya razıyım. Bir tek yavrum bulunsun başka bir şey istemiyorum" dedi.


EN SON KARDEŞİ GÖRDÜ


​EYLÜL'Ü BULMUŞTU
Evrim'i arama çalışmalarının 7'nci gününde, Ankara'nın Polatlı İlçesi'nde kaybolduktan 8 gün sonra Eylül Yağlıkara'nın cansız bedenini bulan, Samsun İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü bünyesindeki kadavra köpeği 'Abrek' de kullanıldı.


CİĞER YARASI
Eylül Yağlıkara'nın babası İbrahim Yağlıkara, sosyal medya hesabından kızıyla birlikte çektirdiği fotoğrafı 'Ciğer yarası' başlığıyla paylaştı. Acılı baba, "O fotoğrafı çektirdiğimizde kızım 3 yaşındaydı. O zamandan beri Polatlı'ya taşınmak istiyordu. Biz de bugün evi taşıyoruz" dedi.