'Ter'mometre!

Sıcaklıklar kendisini iyice hissettirdi. Şanlıurfa’da termometreler 61 dereceyi gösterdi. Sıcaktan bunalan halk, ter ölçer hale geldi! Uzmanlar ise uyardı: Ağustos’a kadar kavrulacağız

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Temmuz 2018 Güncelleme 07 Temmuz 2018, 01:31
’Ter’mometre!

İÇİNDEKİLER



ANTALYA
Türkiye'nin ünlü tatil beldelerinden Antalya'da sıcaklıklar 42 dereceyi gösterdi. Tatilciler sahillere akın etti. Kimisi ise ağaç gölgelerine sığınıp serinledi.


ŞANLIURFA

Kentte sıcaklıklar dün 61 dereceyi gösterdi. Şüphesiz durumdan en çok memnun olan çocuklardan başkası değildi. Belediyenin yapığı yarı olimpik havuz hepsine ilaç gibi geldi. Hepsi, 1'er saat arayla seanslar halinde alındıkları havuzda serinledi. 14 yaşındaki İshak Talveri, "Siverek çok sıcak olduğundan gelip havuza giriyoruz, serinledikten sonra evimize gidiyoruz" dedi.


İSTANBUL
Megakent de sıcaktan nasibini aldı. Sıcaklıklar arttıkça arttı. Dün termometreler 30 dereceyi gösterirken sıcaktan bunalan vatandaşlar, plajlara aktı. Sarayburnu'nda ise bilindik manzaralar vardı...


AYDIN
Tatilcilerin bir diğer adresi ise Aydın'ın Altınkum plajıydı. Hava sıcaklığının 40, deniz suyu sıcaklığının 26 dereceği gösterdiği plajda adım atacak yer kalmadı.


Tatilciler, sıcak havadan bunaldı. Soluğu havuzda aldı. Uzmanlar, sıcaklıkların Ağustos'a kadar süreceğini açıkladı.