Yanıyoruz!

Yaz geldi. Termometreler her geçen gün yükseldi. Antalya’da gece sıcaklığı 30 dereceyi bulunca vatandaş, Konyaaltı Plajı’na akın etti. Geceyi burada geçirdi. Vantilatör satışlarının patladığı Şanlıurfa’da ise sokakların boş kaldığı gözlendi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Temmuz 2018 Güncelleme 06 Temmuz 2018, 00:00
Yanıyoruz!

İÇİNDEKİLER



Antalya'da
gündüzleri yerli yabancı binlerce turiste ev sahipliği yapan Konyaaltı Plajı, geceleri de sıcaktan bunalan Antalyalılar'ı ağırlıyor. Antalya gündüzleri 43, geceleri ise 30 dereceyi buluyor. Vatandaşlar da dünyaca ünlü Konyaaltı Plajı'nı açık hava oteline çeviriyor. Gün batımını izleyerek çay keyfi yapan Antalyalı, ardından da deniz kenarının serinliğinde derin bir uykuya dalıyor. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte ise battaniyelerini toplayıp tekrar evlerine dönerek, işlerine gidiyor. 'Konyaaltı Palas'ın misafirlerinden Gülsüm Dağ, "Evde, nefes alıp vermekte bile güçlük çekiyoruz" diyor.



SUDAN ÇIKMADILAR
Muğla'da hava sıcaklığı 40 dereceye çıktı. Fethiye'de ise nem oranıyla birlikte hissedilen sıcaklık 45 dereceye ulaştı. Yerli ve yabancı tatilciler serinlemek için plajlara aktı. Su sıcaklığı 27 derece ölçülen deniz bile tatilcileri serinletmekte yetersiz kaldı. Kimi tatilciler denize girip yüzmeye devam ederken, kimileri de kremini sürüp sere serpe güneşlendi.



KAVRULDULAR
Yurdun güneyindeki Adana'da da sıcak ve nemli hava vatandaşı bunalttı. Birçok insan evden dışarı adım atmadı. Gün içerisinde dışarı çıkanlar ise parklardaki ağaçların gölgelerine sığındı. Çimlerin arasına uzandı. Birkaç dakikalığına da olsa serinlemeye çalıştı. Sıcaklıkların ilerleyen günlerde artacağı açıklandı...




SOKAKLAR BOMBOŞ
Şanlıurfa Akçakale'de de çöl sıcakları etkisini göstermeye başladı. Sıcaklık gün ortasında 45 dereceye ulaştı. İnsanların birçoğu ev ve iş yerlerinden çıkamadı. Klimalı ortamda serinlemeye çalıştı. Cadde ve parklar boş kaldı.


YAYLALARDA SICAKLIK
20 DERECE
Yaz aylarında serinlik yaşamak isteyen tatilciler ise yaylaları tercih ediyor. Rize Çamlıhemşin'de Temmuz ve Ağustos aylarında sıcaklıklar genellikle 20 derece civarında seyrediyor. Yaylalara çıkınca hava sıcaklıkları daha da düşüyor. Tatilciler, Ayder, Pokut ve Sal Yaylası'na akın ediyor. Kış turizminin gözde mekanlarından Uludağ da sıcaktan bunalan vatandaşlarca tercih ediliyor. Antalya Kaş'taki Gömbe Yaylası da sıcaktan kurtuluş noktası olarak görülüyor.



Erdoğan ÖZTÜRK